Satt hårt, men Vittsjö vände och tog tre nya poäng

ÖREBRO. Inför tomma läktare på Behrn arena i Örebro möter Vittsjö hemmalaget i damallsvenskans åttonde omgång. Efter underläge vänder Vittsjö och vinner matchen med 2-1.

Clara Marktedt kvitterar till 1-1

Nellie Persson gör segermålet 2-1

Vittsjö inleder matchen vad verkar nervöst, laget slår många slarviga passningar. Örebro bjuds därmed in i spelet och det tänkta spelet för Vittsjö fungerar inte. Efter halvtimmen spelad är det Örebro som är närmast ett ledningsmål. Shannon Lynn i Vittsjömålet räddar laget flera gånger. Passningsspelet fungerar inte för Vittsjö och Örebro har efter dryga halvtimmen spelad ett grepp om matchen. Clara Markstedt kolliderar med en Örebrospelare och får en smäll mot huvudet men fortsätter spela. Inte oväntat tar Örebro genom Karin Lundin ledningen i halvlekens första förlängningsminut.

Vittsjö gör direkt dubbelbyte, in kommer Ebba Hed och Kajsa Lind, ut går Emma Pennsäter och Johanna Andersson. Örebro har tidigt i andra halvlek en nick i ribban. Lite bättre spel från Vittsjö, men fortfarande för mycket slarv i passningarna.
Från 60 minuter spelade börjar Vittsjö ordning på sitt anfallspel och skapar flera hörnor. Nu spelar Vittsjö riktigt bra och sätter hård press. Vittsjö gör nytt dubbelbyte Malin Winberg ersätter Sandra Adolfsson och ut går även Heather Williams och in kommer Emily Gielnik. Vittsjö jagar kvittering när kvarten återstår. I den 78 minuten kvitterar Vittsjö genom Clara Markstedt som styr in bollen på volley efter pass från Emily Gielnik.
Vittsjö får frispark strax utanför straffområdet. Ebba Wieder skjuter i ribban. Michelle skjuter strax över målet i 85 minuten. De Jong går ut in kommer Nyström. Nelli Persson skjuter ett riktigt vasst skott från utanför straffområdet som vänder matchen till ledning för Vittsjö med 2-1.
Paulia Nyström är mycket nära att utöka ledningen i första förlängningsminuten. Vittsjö vinner matchen med 2-1.

Nästa match för Vittsjö är även den en bortamatch. Laget möter Umeå den 8 augusti.