Två nya spelare förstärker Vittsjös trupp

VITTSJÖ. Det handlar om amerikanska Elisabeth Eddy och kanadensiska Rebecca Quinn. Två spelare med fina meriter som förstärker laget inom kort.

Elisabeth Eddy Rebecca Quinn

Amerikanska 28-åriga Elisabeth Eddy har skrivit kontrakt med Vittsjö GIK. Hon är född i Kalifornien och har under sin karriär spelat med klubbar som Western NY Flash och North Carolina Courage. Nu senast kommer hon från Sky Blue FC, New Jersey där hon var med i laget som tog sig till semifinal i årets upplaga av NWSL där de förlorade knappt (2-3) mot Chicago Red Stars. Eddy är en atletisk spelare med ett positivt sinne. Hon är allround och kan användas på alla positioner, en krigare i alla situationer. Med Eddy skapas konkurrenssituationer på träningar och i truppen. Eddy anländer till Vittsjö på onsdag och kan på plats följa matchen mot Göteborg.

Ytterligare en spelare förstärker truppen. Det handlar om Rebecca Quinn, en kanadensisk 25-åring som på lån från klubben OL Reignska skall förstärka laget.
Quinn är i första hand en defensiv spelare men är allround och kan spela även på mittfältet. En spelare som är lugn och sansad i sitt spel och kan hålla i bollen.
Hon har spelat för klubbar såsom Washington Spirit, Paris FC och nu senast då OL Reign, Washingtons bidrag i NWSL. Hon debuterade för Kanadas A-landslag redan 2014 som 18-åring och har hunnit med över 50 landskamper sedan dess. Rebecca har varit med i både Pan American Games, OS i Rio och nu senast VM i Frankrike där man blev utslagna i åttondelsfinalen mot Sverige.

Vittsjös tränare Thomas Mårtensson är glad över förstärkningen av laget. Detta behövs verkligen, vi har för just nu många av våra ordinarie spelare skadade. Båda är meriterade. Eddy kommer vi kunna använda i flera positioner. Quinn är mest en defensiv spelartyp men inte blyg för andra positioner, avslutar Thomas Mårtensson.

 

Top