Vittsjö visade otrolig kämpaglöd mot Göteborg

VITTSJÖ. Det blev förlust med 2-0 för hemmalaget mot favorittippade Göteborg som till delar är lika med svenska landslaget.

Mycket glädjande fanns denna ljumma sommarkväll en liten ”minihejarklack” på plats. Detta var möjligt nu när man släppt lite på publikförbudet, -50 åskådare får släppas in. Den lilla klacken på knappt 10 personer gjorde dock väl ifrån sig och hördes säkert över stora delar av Västanskogen, precis om det skall vara vid en allsvensk fotbollsmatch. Hoppas verkligen det snart kommer finnas möjlighet för fler åskådare på läktarna.

Det var inte oväntat Göteborg som redan från start tog kommandot i matchen. Fjorton minuter in i halvleken tog gästerna ledningen genom ett nickmål av Rebecka Blomqvist efter assist av Stina Blackstenius. Göteborg utökade sin ledning kvarten senare genom Natalia Kuikka som sköt ett i bortre krysset, helt otagbart för Anke Preuss i Vittsjömålet.

Emily Gielnik med bollen

Michelle De Jongh

Skadeläget i Vittsjö som inneburit kontrakt med flera nya spelare gör att laget idag i offensiven inte är helt samspelt. Emily Gielnik slog flera fina passningar som missförstods av Clara Markstedt eller Michelle De Jongh. När samspelet här börjar fungera kommer säkert målen. Några egentliga farligheter mot Göteborgsmålet skapade dock inte Vittsjö under första halvlek.

Sandra Adolfsson som har problem med ljumskarna byttes ut direkt i andra halvlek och ersattes av Malin Winberg. Halvleken fortsätter med stort bollinnehav för Göteborg. Hela Vittsjölaget kämpar enormt och visar ett starkt försvarsspel.

Paulina Nyström

I den 64 minuten ersätts Emily Gielnik av Paulina Nyström. Något senare är Paulina centimetrar från att styra in en reducering efter en fin passning från Heather Williams. Efter någon minuts förlängning blåser Sandra Almkvist av matchen som slutar 2-0 till gästerna Göteborg.

Försvarsmässigt en riktigt bra match i 95 minuter kommenterar Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö.

Mie krigar på med hälen fast hon har ont, det är riktigt starkt. Vi spelar mot landslaget i princip med hela forwardslinjen med Blomqvist, Hammarlund Blackstenius. Gediget försvarsarbete. Lite synd på de här ”halvlägena”, inga riktiga guldchanser, men vi skapar tre mot tre och vi skapar fyra mot tre. Lite kallare i dessa så hade vi kanske fått in ett mål. Vi tog av Sandra som har problem med ljumskarna av säkerhetsskäl.
-Vad tycker du om samspelet Clara, Michelle och Emily? -Nu startar de för första gången, -en anspänning bara i det. De hittar inte varandra riktigt idag, men det är inte att förvänta. Detta är ju ett svårare försvar än vi mött tidigare, de har bara släppt in fyra mål.
-Är du nöjd med matchen? -Ja, med de förutsättningar vi går in i machen med så är det fantastiskt, avslutar Thomas Mårtensson.

Nästa match för Vittsjö är en bortamatch och spelas på söndag mot Växjö.

Nellie Persson kämpar och tar mycket stryk

Clara Markstedt var nära att komma förbi Jennifer Falk i Göteborgsmålet

På plats för att heja på Vittsjö fanns de skadade spelarna Johanna Andersson, Alexandra Benediktsson och Sabrina DAngelo. På plats fanns även Tove Almqvist.