Vittsjö tog tre nya poäng och klättrar i tabellen

VITTSJÖ. Hemmalaget vann mot Eskilstuna med 3-2. Första halvlek gick helt i Vittsjös favör, under andra halvlek tappade laget sin offensiv. Eskilstuna fick i andra halvlek både gult och rött kort.

Emily Gielnik sätter avgörande 3-2 till Vittsjö

Vittsjö startade matchen övertygande och redan i den 13 minuten gjorde Mie Leth Jans 1-0 för hemmalaget.

Mie Leth Jans gör 1-0

Ivrigt påhejade av den lilla publiken fortsatte Vittsjö ett bra offensivt spel där både Emily Gielnik, Ebba Wieder och Nellie Persson hade skott som strök utanför Eskilstuna-målet. Inte oväntat kom så genom Clara Markstedt 2-0 målet, detta efter en assist från Ebba Wieder. I halvlekens sista minut reducerade Fanny Andersson till 2-1 detta genom vad verkar missförstånd i hemmalagets försvar.

Under andra halvlek bjöd gästerna på mer vilja i sitt spel vilket gjorde att Vittsjös tidigare spelövertag försvann. Eskilstuna hade dock väldigt svårt att komma till avgörande skott mot mål. Under halvleken ådrog sig Eskilstuna däremot både ett gult och ett rött kort. Det röda efter en riktigt ful spark av Linn Vickius. Både Heather Williams, Clara Markstedt, Emily Gielnik och Michelle De Jongh hade farliga lägen där ytterligare Vittsjömål var väldigt nära. Ibland upplevdes det som att det var ”en passning för mycket” i stället för ett avgörande skott mot mål. Emily Gielnik var mycket nära att punktera matchen då hon upplevdes fri med Eskilstuna-målvakten i ett rörigt Eskilstuna-försvar. I stället blev det gästerna som genom Kaisa Collin kvitterade till 2-2. I matchens sista minut återtog hemmalaget ledningen genom Emily Gielnik efter vacker assist från Kajsa Lind.
Matchen slutade rättvist 3-2 till hemmalaget Vittsjö som sett över 90 minuter stått för mer konstruktivt spel.

Vinsten gör att Vittsjö nu klättrar till niondeplatsen i tabellen. Kommande match är även den en hemmamatch för Vittsjö. Om en vecka den 30:e augusti är det Växjö som gästar Idrottsparken.