Skriv ut

VISSELTOFTA. Denna söndagen styrde vi mot Visseltofta för att ta del av lokala skördar och hantverk. Närmast oss i Boalt låg konstnärskollektivet med rötter från konstakademin i Wien, där de tre utställarna studerar skulptur och performance. Hedda Bauer, Johan Ahlkvist och Charlotta Öberg visar sin konst i en lada med högt till tak. Vår ciceron Johan visar sin skapelse gjord av säkerhetsbälten.


”Styrka som dekoration, Makt som bonad och Jorden som himmel.


Hedda Bauer vid sin skapelse ”Pants” ”Genom att patinera materialen skapas ett föråldrat uttryck. Karaktärerna lever vidare genom skrock och mytbildning.”


Charlotta Öberg Funderar över ”I Have No Goals! (Jag har inga mål).

Här handlar det om att välja den rätta vägen. Vägvisaren pekar åt två håll, välj rätt, eller är det, som vägvisaren bakom, som bara har sitt fundament, att vi inte har något val alls!

Mycket att fundera över medan vi for vidare till Karl-Oskargården i Vesljunga. Här luktade det nybakat bröd och här fanns möjlighet att ta sig en ”gofika”.


Dagens meny.


Välkommen in!

Inne i boden fanns det väldoftande brödet gjort med kärlek och ekologiskt mjöl. Dessutom kunde man fylla på sitt förråd med mjöl, frukt och grönsaker. Ull och ullprodukter fanns också.

Så gick färden vidare till Torslehult och dess biodling och hemmagjord saft.

Inne i en lada (igen) stod Annica Svensson med sina tovade tomtar och änglar och gårdens lilla Hilda passade på att bli av med lite av sina leksaker!

I Ravnarp plockade John upp de grönsaker vi önskade direkt från landet och Gertrud vägde och tog betalt.


Färskare morötter kan det inte bli!

Dessutom kunde vi beundra Gerts smide här också. Nu kände vi oss ”fullmatade” med intryck och styrde kosan hemåt. Då missade vi Nisse björks vackra träsaker, som vi sett förut, Gräsljunga gårds ägg, lammkorv, kokhöns, lammskinn och garn! Ottoglass och våfflor! På gården missade vi torghandel med rökt korv, ål, sill och fläsk. Det vattnas i munnen, men man kan inte orka med allt!

Alla duktiga människor vi mött och beundrat och som generöst visat oss sina saker har varit minnesvärda! Skyltningen kan säkert göras bättre till nästa år. Vi hoppas rundan upprepar sig då!