Jan Jönsson vann VM-Boulen 2020

VERUM. Lördagen den 19 september spelades det VM-Boule i Verum där Sven-Åke Findahls förhoppning att bli historisk (vinna båda tävlingarna samma år), grusades redan i gruppspelet. Han blev trea i en mycket jämn grupp där alla slog alla och där både bollräkning och inbördes möten behövdes tillämpas för att skilja deltagarna åt.


Årets vinnare av VM-Boulen Jan Jönsson Stavshult.

Vi var 14 deltagare som anmält oss till årets tävling, men ett sent återbud gjorde att en viss omlottning fick ske. En av deltagarna i en av poolerna med fyra deltagare, fick lottas om till den vakanta platsen i poolen med nu endast två deltagare. Således blev det tre pooler med tre deltagare, och en pool med fyra spelare som gjorde upp om vem som skulle vinna årets VM.


De fyra semifinalisterna: Lena Magnusson, Jan Jönsson, Maj-Lis Jönsson, Bengt Nilsson.

Det blev ytterligare en jämn grupp, nämligen den med fyra deltagare, där tre av spelarna vann vardera två matcher varvid bollräkning fick tillämpas även här, eftersom det endast var två som gick vidare till slutspel från vardera grupp.

I finalen var det en jämn och välspelad match mellan det äkta paret Jan och Maj-Lis Jönsson Stavshult där Jan till slut vann med 13 – 11. Härmed får även Jan sitt namn förevigat på märkes-skölden som finns i Verums skola, där även hustrun Maj-Lis redan har sitt namn, hon vann denna tävling 2014.

Kvartsfinaler: Jan Jönsson – Britt Hermansson 13 – 11
Lena Magnusson – Ingvar Larsson 13 – 11
Maj-Lis Jönsson – Stig Hermansson 13 – 4
Börje Magnusson – Bengt Nilsson 8 – 13

Semifinaler: Jan Jönsson – Lena Magnusson 13 – 3
Maj-Lis Jönsson – Bengt Nilsson 13 – 1

Final: Jan Jönsson – Maj-Lis Jönsson 13 – 11


En bild av märkesskölden med tidigare segrare.

 

Top