Vittsjö segersvit bröts vid oavgjort mot Djurgården

VITTSJÖ. Hemmalaget var betydligt bättre än gästerna matchen igenom men hade stora problem att göra mål. Matchen slutade oavgjort 1-1.

Det blev en annorlunda uppstart av dagens match. Båda lagen, iklädda likfärgade tröjor med namn på supporters, inledde med att uppställda på linje, hedra alla dessa personer som på grund av rådande pandemi tyvärr inte kan närvara vid matcherna. Speakern, Olof Sixten kallade det mycket passande för ett uttryck av ”Längtanstid” för alla.

Därefter hedrades genom en tyst minut nyss bortgångne fotbollslegenden Lars-Åke Lagrell, ordförande i Svenska Fotbollsförbundet i över 20 år.

Redan från start var det hemmalaget Vittsjö som tog kommando över matchen. Efter tre minuter spelade hade Vittsjö skapat två hörnor och ett vasst skott på mål.

Pressen mot Djurgårdsmålet var stor....

Det såg mycket lovande ut, sett ur en supporters ögon. Därför var det aningen snöpligt men inte helt oväntat att just farliga Olivia Schough gjorde 1-0 till gästerna i den nionde minuten. Vittsjö fortsätter att dominera och rada upp fyra hörnor samt sex skott på mål, därutöver ett vasst skott i målställningen. Djurgården skapade inte ett enda skott mot Shannon Lynn i Vittsjömålet. Halvleken slutade 1-0 till gästerna vilket på inget sätt speglade matchbilden.

Andra halvlek inleddes under de första fem minuterna som en jämn match men efter hand var det Vittsjö som tog över mer och mer av spelet.

Emily Gielnik sätter på nick 1-1 till Vittsjö

Drygt tio minuter in i halvleken kom så äntligen ”det rättvisa” målet för Vittsjö, detta efter ett fint inlägg av Ebba Wieder där Emily Gielnik satte bollen i nät bakom Larsen i Djurgårdenmålet. Vittsjö som nu helt styrde spelet radade upp ytterligare fyra hörnor samt flera fina skottchanser mot mål. När domare Lovisa Johansson efter två minuters tillägg blåste av matchen stod det 1-1 på matchtavlan.

Man kan med rätta säga att Djurgården kom undan med ”blotta förskräckelsen” i dagens match. Det borde stått 4-1 eller kanske 5-1 till hemmalaget på tavlan! Vittsjö hade 15 avslut mot mål varav en i målställningen detta mot endast 5 gästerna. Vittsjö skapade 11 hörnor mot endast en (1) för Djurgården!

Stefan Ekstrand, tränare för Vittsjö var direkt efter matchen lite uppgiven, -han menade att laget spelade bra, -hade många tillfällen att göra mål. Vi borde gjort tre eller fyra mål men vi fattades det där lilla extra, så naturligtvis är vi otroligt besvikna över att inte få tre poäng med oss idag! Vi skall slipa på detta, för att få lite mer kvalitet i avsluten, avslutar Stefan Ekstrand.

Mycket glädjande fanns Thomas Mårtensson åter med i laget, ännu inte helt återhämtad efter sin sjukdom.

Damallsvenskan går nu in mot sin 18;e spelomgång. Detta innebär för Vittsjös del en bortamatch mot Piteå den 4;e oktober.