Kreativa ungdomar har kul och följer samtidigt coronaregler

EMMALJUNGA. Att köra Trygg i Vittsjö bjuder ibland på trevliga överraskningar. Vid midnatt natten mot lördagen passerade patrullen Emmaljunga Folkets Hus, där fest i någon form verkade råda.

Lite nyfikna stannade vi och fick direkt kontakt med ett gäng trevliga ungdomar. Utanför byggnaden, i den faktiskt lite ljumma oktobernatten fanns ett 20-tal pojkar och flickor. Inifrån den för stunden tomma lokalen, ljöd musiken lagom högt. På asfaltplanen fanns en bil med läcker neonbelysning som snabbt lockade blicken.

Tre av ungdomarna berättade att det var de som höll i festen. De hade för ett tag sedan kommit på att det är 250 dagar kvar tills de tar studenten vid Kunskapscentrum i Markaryd. -Detta måste firas eller hur, lät tankarna hos de tre. Snabbt bildades en festkommitté bestående av Elias Gunnarsson, Maj Johansson och Matilda Johansson. -Varför inte såhär i höstmörkret genomföra en ”förövning” inför vår studentfest till sommaren. Lokalen i Emmaljunga bokades och på den vägen är det.

Vi är elever från flera olika linjer på skolan här ikväll. Jättekul att flera på skolan nappade på vår inbjudan till ”förövningsfesten”. Roligt också att vi fick hyra Folkets Hus här i Emmaljunga, berättar Matilda Johansson. Kanske blir det här som vi firar även till sommaren då vi tagit studenten, fortsätter Elias Gunnarsson. Om du tittar lite extra så ser du att vi försöker följa coronareglerna, vi har särskilt påpekat detta, inflikar Maj Johansson. Mycket riktigt, de flesta verkar vara noga med att hålla avstånd.

Vem äger den fina bilen? -Det är Theodor! Ropet efter bilens ägare klingar högt över planen. Efter ett tag kommer Theodor Stjernhuv.

Han berättar att bilen är en Chrysler Crossfire, en -04:a. -Jag har lagt ner en hel del arbete på den, hur många timmar vet jag inte riktigt. Motorn har jag fixat en del med, jag har även byggt in en maffig ljudanläggning. Som du ser finns det LED-lampor lite överallt. Dessa kan jag antingen styra själv eller så går det över en slumpgenerator som ständigt byter färgen.


Det mesta jobbet har jag nog lagt ner på vingen baktill, där jag byggt allting själv. Den har jag även lyckats få provad i en vindtunnel. -Du måste gå på något fordonsprogram, eller hur? -Nej, man skulle kanske kunna tro det, -nej jag går ekonomilinjen och har mitt bilintresse som en hobby.

Efter ett tag kommer ännu fler ungdomar fram till oss. -Så bra att ni kör Trygg i Vittsjö, tyvärr så behövs det. Vi har motsvarigheten även hemma, men naturligtvis heter vår Trygg i Markaryd, berättar någon i gänget.

De trevliga ungdomarna gjorde att vi stannade en god stund och pratade om allt möjligt. När vi så småningom lämnat platsen och ungdomarna kom tanken, -så fina ungdomar det finns.

 

Top