Vittsjö vann efter dramatik in i tredje förlängningsminuten

VITTSJÖ. På fredagskvällen gästades Vittsjö av Umeå. Det kom att bli en dramatisk och spännande match. Vittsjö dominerade matchen i första halvlek, tappade övertaget i andra men kom genom stor vilja tillbaka och vann matchen med 3-2. Första halvlek dominerades från start av hemmalaget. Redan i den fjärde minuten var Emily Gielnik mycket nära att sätta bollen i nät bakom Agnes Granberg i Umeåmålet.

1-0 till Vittsjö genom Elizabeth Eddy

Två minuter senare kom genom Elizabeth Eddy inte oväntat ledningsmålet, detta efter en fin passning från Heather Williams. Hemmalaget fortsatte att rada upp målchanser, genom bland annat Michelle De Jongh, Emily Gielnek och Sandra Adolfsson. I tolfte minuten skjuter Emily Gielnek ett rungande skott i målställningen. Vittsjö skapar under halvleken sex hörnor och åtta avslut på mål. Halvleken slutar 1-0 till Vittsjö.

Då andra halvlek startar var det ett helt annat Umeå. Större vilja, energi och Vittsjös tidigare dominans var helt bortblåst. Inte helt oväntat kom reduceringen i den 52 minuten genom duktiga Therese Simonsson. Vittsjö försökte komma tillbaka och skapade två hörnor inom loppet av knappa kvarten. I 68 minuten tog Umeå ledningen genom nickmål av Eva Nyström och matchen punkterades en aning. Vittsjötjejerna gav dock inte upp och efter spelarbyte där Ebba Hed och Emma Pennsäter kom in kom även energin tillbaka.

Ebba Hed reducerar till 2-2

Efter en vacker assist av Mie Leth Jans nickade Ebba Hed in reduceringen till 2-2. Två minuter senare, i den tredje förlängningsminuten kom segermålet.

Segermålet 3-2 genom Clara Markstedt

Återigen var det Mie Leth Jans som serverade ett vackert inlägg där Clara Markstedt satsade allt och satte bollen i nät bakom en helt ställd Agnes Granberg i Umeå-målet. Halvminuten senare blåste domare Ahmed Al-Kodri av matchen som slutade 3-2 till hemmalaget Vittsjö.

Vi missade lite för mycket i första halvlek menade Clara Markstedt efter matchen. Vi borde avgjort matchen redan i första. Straffområdena är väldigt blöta så man tror man vet var den skall sitta och hur man skall ta bollen. Bollen rullar annorlunda. Skönt att vi till slut vann matchen, vi hade blivit besvikna vid oavgjort.

Stefan Ekstrand, tränare för Vittsjö menade att laget borde avgjort redan i första halvleken. Metodiskt, fartfyllt och hög kvalitet i hela första halvleken. Vi borde gjort både 2:an och 3:an. Umeå är ett bra lag, metodiska och när de får målet blir vi lite stressade och tappar metoden och är inte lika bra i andra halvlek. Gött att vi visar vinnarskallar samtidigt som man lider lite med Umeå som leder så länge, men sådan är fotbollen.

Nu återstår endast fyra omgångar i årets damallsvenska fotbollsserie. Även nästa match är för Vittsjös del en hemmamatch. Då är det Rosengård som besöker Idrottspaken. Matchen spelas nästa lördag med start klockan 15.