Dagens 1-1 mot Rosengård innebär att Vittsjö är kvar i damallsvenskan även 2021!

VITTSJÖ. På ett kallt och riktigt höstlikt Vittsjö Idrottspark tog hemmalaget under lördagen emot gästande Rosengård. Vittsjö visar upp ett ogenomträngligt försvarsspel samtidigt som hemmalaget gör matchens enda spelmål. Rosengård räddade en pinne genom att sätta en straff. Men Vittsjö förlorade troligen ett mål som tog i hjulställningen och ut!
Vittsjö visade även sin bredd i truppen genom att genomföra matchen utan fyra av sina nyckelspelare som misstänks vara smittade av Covid 19.

Matchen hann bara bli tre minuter gammal då Rosengård tilldöms straff. Denna förvaltade Anna Anvegård säkert och satte bollen helt otagbart för Anke Preuss i Vittsjömålet. Rosengård var därefter det spelförande laget under halvleken. Gästerna skapade under halvleken fem hörnor och fyra avslut på mål. Samtidigt visade Vittsjö upp sitt stabila försvarsspel.

Anke Preuss utsågs till Vittsjös bäste spelare

Anke Preuss sattes flera gånger på prov och visade då vilken stor målvakt hon är, inte minst genom fantastiska reflexräddningar. Under halvleken skapade Vittsjö fyra hörnor men endast ett skott mot mål, detta genom Michelle De Jongh. Första halvlek slutade 1-0 till Rosengård.

Andra halvlek inleds med en fortsatt speldominans för Rosengård. Laget radade inom de första tio minuterna upp fem avslut mot mål varav ett i målställningen.

Vittsjö reducerar till 1-1

I den 54 minuten kom genom Mie Leth Jans det efterlängtade reduceringsmålet. Detta efter assist från Ebba Wieder. Halvleken fortsatte med ett Rosengård som spelförande men som samtidigt inte lyckades komma förbi Vittsjös starka och uppoffrande försvarsspel. I den 67 minuten råkar Mie Leth Jans i eget målområde ut för en otäck skada. Minuten senare ersätts hon av Paulina Nyström. Poängjagande Rosengård gör flera byten men lyckas inte komma förbi en storspelande Anke Preuss i Vittsjömålet och ett synnerligen starkt Vittsjöförsvar. När domare Sandra Almkvist efter fem minuters tilläggstid blåser av matchen står det oavgjort 1-1 på tavlan.