Hände under veckan...

Så har vecka 50 snart passerat och visst har det hänt en del, här ett litet axplock av vad som delgivits i media.

HÄSTVEDA. Heikki Kivivuori, Lennart Henriksson, Hembygdsföreningen, och Per Wilander, Vandrarhemmet Hembygdsparken korades vid en liten ceremoni i Hembygdsparken klockan 14.00 på lördagen. – För ett samlat och mycket engagerat arbete som gör Hembygdsparken till en trivsam plats för orten och besökare från när och fjärran, läste Alf Månsson, ordförande i Hästveda intresseförening, ur motiveringen vid ceremonin.

HÄSSLEHOLM. Hässleholms kommun har inte dokumenterat sin interna utredning av fallet där en chef beordrade en covidsmittad anställd inom omsorgen att arbeta. Fallet polisanmäls inte heller, trots att fyra personer på två olika enheter utsattes för smittorisk när de träffade den smittade kollegan på jobbet. Omsorgschef Eva Liljekvist-Borg vägrar låta allmänheten få veta varför.

VITTSJÖ. Johan Rydén på "En blogg om internationell damfotboll" : "Vi fick även veta att Thomas Mårtensson bildar kommando med tidigare Umeåtränaren Robert Bergström kommande år. Det känns som en välkomponerad duo med Mårtenssons defensiva kunnande och Bergströms offensiva spelidé. Vittsjö är ju en klubb som överpresterat sett till ekonomiska förutsättningar de senaste två åren. Jag tycker det känns som att man håller på att bygga något väldigt intressant även inför kommande år."

HÄSSLEHOLM. De nya skånska coronarestriktionerna gör att kulturhusets 20-årsjubileum skjuts upp till nästa höst. – Det är det enda rätta. I dessa tider vill vi göra vårt yttersta för att bidra till minskad smittspridning. Samtidigt kan vi förhoppningsvis ge fler boende i Hässleholms kommun möjlighet att delta i festligheterna nästa år istället, säger kultur- och fritidschef Anders Rosengren i ett pressmeddelande. Men som det ser ut idag kommer föreställningarna med Robin Paulsson och Carry a stone ändå att genomföras.

VITTSJÖ. Briana ”Bri” Campos är nästa spelare att skriva på för Vittsjö GIK Hässleholm. Bri är 26 år och född i Colorado, USA av mexikanska föräldrar.

VITTSJÖ. Mariestadstjejen förblir klubben trogen. Michelle med en massa rutin från flick- och ungdoms-landslagsfotbollen, kom till Vittsjö GIK från KIF Örebro inför säsongen 2018.

TV.Under veckan som gått har det -som vanligt- varit sista programmet för många serier som gått på TV under hösten. Exempelvis Filip och Fredrik och Sveriges Mästerbakare. Nu väntar det någon veckas stiltje innan det brakar loss med alla julprogram som ska konkurrera om tittarna.

VÅRA LÄSARE. Håll avstånd, använd munskydd, sprita och tvätta flitigt. Var rädda om varandra, just nu finns det smittade med Covid19 på alldeles för många ställen och många är i DIN närhet!

SVERIGE. Svenska artisteliten går ihop – gör hyllningslåt till vården 50 artister deltar • Sarah Dawn Finer: ”Vi måste hålla ut” Artisteliten går ihop – gör hyllningslåt till vården.

Top