Promenadgruppen tar jullov

VITTSJÖ. Varje måndag sedan starten 5 oktober har promenadgruppen träffats vid Bäckabro kl 9.30 för att vidga våra vyer i Vittsjötrakten. Det har varierat mellan 4 – 6 km beroende på var och utav vem som lagt ut rundan. Vi har varit ca 8 personer varje gång och då det blir mycket prat och skratt så märker man inte av hur långt man har gått, och tänk så många varierande rundor det har blivit. Och kan ni tänka er , inte en enda gång har det varit busväder. Bara det är ju helt fantastiskt.

Vi hoppas så klart att detta ska hålla i sig när vi startar igen 4 januari 2021 , samma tid och plats. Du som är intresserad, det är bara att hänga på, du har kanske till och med tips att komma med var färden ska gå. Så vad kunde passa bättre än att ha avslutning med grillning vid sjökanten just idag den 21 december, årets mörkaste dag.

Trots regn under morgonen så blev det uppehållsväder när det var dags att åter samlas vid Bäckabro. Idag en timme senare än vanligt, Undertecknad körde bil och kunde bistå med att ta med picnic-packningarna i bilen och köra till slutmålet. Övriga traskade dit. Var vi var någonstans ? Jo, vi hamnade till sist i Gundrastorp- Sjövägen och ner till strandkanten där det finns en färdigställd grillplats. Och idag var vi några fler då det här med grillning även hade lockat med fler av det manliga könet.

Inte att förglömma en liten fyrbent vän vid namn Doris.

Britt-Marie Wirell hade erbjudit sig att starta grillen så den kunde vara redo när vi andra dök upp.

Där hade även någon pyntat en gran och Britt-Marie hade varm glögg att bjuda på.

På grillen lades så småningom korven på men även annat , foliepaket med fisk och sötpotatis, morötter som marinerats i olja och chili.


Vy över Vittsjön från grillplatssen

Promenadgruppen önskar er alla en God Jul och Gott Nytt år och hälsar både nya och gamla vandrare hjärtligt välkomna när det hela drar igång igen 4 januari.

Top