Ett spännande nyförvärv till truppen

VITTSJÖ. Lagom till att träningarna drar igång på allvar nästa vecka är ett nyförvärv på väg in i truppen. Julia Tunturi, en rutinerad mittfältare från Finland har skrivit kontrakt med Vittsjö GIK Hässleholm.

Julia är 24 år och har under de tre senaste åren spelat för Eskilstuna United. Hon hade egentligen ett år kvar på sitt kontrakt där men genom ett bra samarbete och dialog klubbarna emellan kunde vi båda tillgodose Julias önskan om att få spela med oss i Vittsjö GIK Hässleholm. Hon är en spelare som helst håller till på det centrala mittfältet där hon kan briljera med sin fantastiska vänsterfot. Från början var hon en mer utpräglad offensiv spelare men under sina år i Eskilstuna har hon även utvecklat sina defensiva kvaliteter. Hon är en ambitiös tjej som ser fram emot att få utvecklas vidare hos oss i Vittsjö.

Julias kommentar till flytten till Skåne: ”Jag är väldigt glad över att skriva på för Vittsjö. Det känns som ett perfekt val för mig just nu. Jag har hört mycket om klubbens familjära stämning. Dessutom känner jag att den har stor utvecklingspotential. Supportrarna lär ju också vara helt fantastiska. Jag ser fram emot att träffa mina lagkamrater på måndag.”

Vi hälsar Julia hjärtligt välkommen till oss och ser fram emot att se hur hon kan fortsätta utvecklas i vår miljö.

 

Top