Pressmeddelande från Vittsjö GIK Hässleholm

VITTSJÖ. För att stärka upp den defensiva lagdelen inför säsongen har vi valt att skriva kontrakt med den 32-åriga försvarsspelaren Clare Polkinghorne.

Clare är en av Australiens mest meriterade backar och har gjort över 100 landskamper sedan sin debut 2006. Hon har bl a deltagit i fyra VM-slutspel och ett OS och blivit utsedd till australiensiska ligans bästa spelare vid två tillfällen under sin karriär.

Clare gör just nu sin 13:e säsong i Australiens högsta liga där hon har varit Brisbane Roar trogen. Hon har även spelat utomlands och hon har då representerat bl a Portland Thorns, Houston Dash och Avaldnes IL.

I en intervju under sin säsong i norska Toppligan berättar hon att hon är imponerad över standarden på den europeiska fotbollen och att det visade sig inte minst genom att 7 av de 8 främsta lagen i senaste VM-turneringen var europeiska. Nu återvänder hon till europeisk fotboll för spel i OBOS Damallsvenskan.

Clare är en stark ledargestalt både på och utanför planen och kommer att tillföra både styrka, rutin och erfarenhet till oss. Hon är en intelligent och placeringssäker spelare som kan skapa lugn och harmoni i en backlinje. Clare kommer att ansluta till truppen under första halvan av april.

För frågor kontakta: Magnus Sångberg Sportchef 070-511 31 60

 

Top