Ökad e-handel på ICA i Bjärnum

BJÄRNUM. Varje vecka använder sig över hundra kunder möjligheten att beställa varor på nätet.

 

ICA supermarket i Bjärnum är numera ett modernt on-line företag också

De flesta av dom är äldre som på grund av pandemin inte vill gå och trängas i en affär, men även den yngre generationen använder denna tjänst.

Redan 2015, då Carina Nilsson tog över Olof Nils, ICA Supermarket i Bjärnum, funderade hon på att starta med e-handel.

Malin Gustavsson och Carina Nilsson är plockare när Portalen gästade ICA Supermarket.


Det var inte alla omkring henne som var odelat positiva. Många var skeptiska till att det skulle fungera i lilla Bjärnum. Det dröjde till hösten 2019 då en kundundersökning slog fast att det fanns ett intresse för att beställa sina varor på nätet. I februari 2020 startade denna möjlighet. Det får betraktas som en lycklig slump att Carina redan då startat med e-handel. Månaden efter slog pandemin till och ICA Supermarket var förberedda att serva kunder med beställningar utan att behöva trängas i affären. I nuläget hanteras ca 120 kundorder varje vecka.

Malin Gustavsson tar emot kundernas on-line order, plockar ihop och levererar varorna.


Malin Gustavsson plockar varor och scannar med sin handdator.

På ICA Supermarket i Bjärnum hjälps man åt med att plocka varor till on-line kunder.


 Malin Gustavsson plockar ihop varor och ställer in i kylrum för leverans.

Vid beställningen får kunden tala om vilken tid som varorna skall hämtas. Detta för att personalen skall kunna plocka varorna i rätt ordning. Utleverans sker från lastbryggan på baksidan från åtta på morgonen till sju på kvällen varje vardag. Mot en kostnad kan varorna också levereras till hemmet. Två heltidstjänster jobbar nu dagligen med att hantera och plocka beställningar.

Många verksamheter har påverkats negativt på grund av rådande pandemi men för ICA Supermarket i Bjärnum har utvecklingen varit positiv.

Du behöver inte knäppa av dig säkerhetsbältet då du hämtar on-line varor på ICA Bjärnum.


På baksidan av ICA Bjärnum har man utlämning av On- line varor.

Carina tror att många av de äldre får hjälp att beställa av sina barn men påpekar också att många 80+ har god kunskap i datorer och sköter beställningarna själv. Efter att pandemin lagts sig tror hon att många äldre kommer tillbaka till affären men att de yngre kunderna kommer att fortsätta handla på nätet. För de äldre är besöket i affären en del i den sociala vardagen som är viktig för många gamla.

Eva glans har jobbat i affären under den analoga tiden och handlar manuellt ännu.

Lieneke Ohlsson bemannar en av kassorna och levererar såväl service som fina varor.

 

 

Top