Vittsjö vann träningsmatch mot Växjö

VÄXJÖ. Under lördagen övertygade Vittsjö på bortaplan i Tipshallen i Växjö, detta både genom sitt anfalls och försvarsspel. Vittsjö vann ganska enkelt med 2-0.

Tränarduon Thomas Mårtensson och Robert Bergström i Vittsjö valde att spara några av sina vassaste spelare vilket visar ett gott styrkebesked och pekar på en stor bredd. Detta ser naturligtvis riktigt lovande ut inför seriepremiären redan nästa helg.

1-0 gjordes i första halvlek genom Fernanda Da Silva genom ett tungt skott i målvaktens bortre hörn. Målet kom att bli förlösande för Vittsjös fortsatta spel. 2-0 kom via nick (rättare sagt näsa) genom Mie Leth Jans. Sabrina D'Angelo gjorde premiär i Vittsjömålet efter sin tidigare korsbandsskada, hon byttes senare ut mot Shannon Lynn i den 61 minuten.

Under andra halvlek fortsätter främst Vittsjös försvar att övertyga. I den 79 minuten var Ebba Hed mycket nära att ytterligare utöka ledningen genom ett hårt, välriktat och oväntat skott som tippades till en resultatlös hörna.

Minutrarna senare skadades Lisa Klinga i förmodligen sitt knä, så illa att hon blev tvungen att bäras ut på bår.
Magnus Sångberg berättar senare via tfn att det förhoppningsvis inte är så farligt med Lisa, hon går på benet men skall kontrolleras under veckan som kommer.