Trygg i Vittsjö skapar ”Trygghet” i bygden

VITTSJÖ. Behovet av att bevaka bygden väcktes tidigt. I slutet av 90-talet övertalade ”El-Olle” mig att gå med i det som redan då kallades ”Trygg i Vittsjö”. Vi körde då runt i en Volvo som hade kommunikationsradio så vi kunde lyssna på bland annat polisen. Detta höjde absolut nivån på bevakningen.

På den tiden hade Trygg i Vittsjö en röd Volvo

Trygg i Vittsjö uppger på sin hemsida att man är en ideell och opolitisk organisation som bildades av privatpersoner 2003. Grund fanns dock från den tidigare Trygg-verksamhet.

Verksamheten drivs uteslutande genom frivilliga chaufförer och sponsrade medel. Idag använder Polisen det krypterade sambandssystemet RAKEL, vilket innebär att Trygg i Vittsjö inte som tidigare kan lyssna på polisen.

Idag åker medlemmarna Skoda....

Organisationen drivs som förening med en arbetande styrelse. Verksamheten drivs uteslutande med sponsrade medel från privatpersoner, företag och organisationer i Vittsjö med omnejd. Syftet är att vara brottsförebyggande - inte ingripande.

Kärnan i verksamheten består av patrullering med egen bil. Nästan varje natt året om åker man omkring två och två i Vittsjö, Verum och Emmaljunga med omnejd.

Genom noteringar kan vi dokumentera och eventuellt larma om händelser som kan vara av intresse för polisen. Ett mycket nära och gott samarbete med närpolisen i Hässleholm har gjort att brottsligheten i de områden vi patrullerar minskat betydligt. Detta enligt statistik från polisen.

I dagsläget är vi ett 60-tal privatpersoner som, enligt ett uppgjort schema och utan ekonomisk ersättning, på det här sätter visar att vi värnar om tryggheten i vår bygd och vill göra en personlig insats för samhället.

Vi har med sponsorbidrag kunnat investera i en egen bil och ett mobiltelefonabonnemang. Våra sponsorpengar går till bensinförbrukning och övriga kostnader för bilen.

Vårt syfte är att vara brottsförebyggande - inte ingripande.
Vi hjälper till att skapa tryggheten i vårt samhälle.
Det är dig och din by vi värnar om!
Stöd gärna vårt arbete!

Har Du lust att hjälpa till som chaufför eller något annat, kontakta Sivard tel. 0451 - 250 43 eller Leif tel. 0705 54 36 43

Länk till Trygg i Vittsjö hemsida finns här.

 

 

Top