Vittsjö vann premiärmatchen mot Piteå

VITTSJÖ. Vittsjö tog i premiären på söndagen tre poäng genom att besegra Piteå med 2-1 på hemmaplan. En match som spelmässigt från båda lagen kan beskrivas som just en ”premiärmatch”.

Tyvärr saknades på grund av Corona-restriktioner helt Vittsjös omvittnat starka hemmapublik.
Första halvlek kom att bli ganska jämn match spelmässigt. I den 26 minuten tar dock Piteå lite oväntat genom Ellen Löfqvist ledningen.

Emily Gielniks boll på väg in bakom Guro Pettersen i Piteåmålet

1-1 är ett faktum

Knappt 10 minuter senare kvitterar Emily Gielnik efter vacker assistans från Ebba Hed.

Mie Leth Jans skott stryker just utanför stolpen

Vittsjö fortsätter med en rad farligheter där bland annat Mie Leth Jans har skott strax utanför. Vittsjö fortsätter med en rad farligheter där bland annat Mie Leth Jans har skott strax utanför. Halvleken slutar med viss spelmässig övervikt för Vittsjö dock 1-1.

Andra halvlek fortsätter spelmässigt som den första. Det bjöds på en hel del felpassningar från båda lagen. Kanske bidrog den lite ojämna och ganska hårda planen till många bollar gick snett. Vittsjö gör byte i den 54 minuten, ut går Paulina Nyström och in kommer Clara Markstedt. Tio minuter senare har just Clara ett skott strax utanför Piteå-målet.

Fernanda Da Silvas skott sitter i mål, 2-1 till Vittsjö.

Kvarten senare noteras åter Ebba Hed för en målgivande passning när hon serverar Fernanda Da Silva bollen och 2-1 för hemmalaget är ett faktum. Även om Piteå försöker, visar Vittsjö prov på sitt stabila försvarsspel och matchen slutar 2-1 till Vittsjö.

I omgång 2 möter Vittsjö KIF Örebro på bortaplan. Matchen spelas den 24 april med start klockan 15.