Ett varningens finger i Coronans fotspår!

Nu har stora delar av Sveriges befolkning levt länge i frivillig eller nödvändig karantän. Men efter hand har många fingrat en del på sina sparade respengar och andra tidigare undanstoppade tillgångar.

Många har bytt upp sig från husvagn till husbil, det kan man med egna ögon erfara i trafiken på våra vägar. Man kan även se hur lagren av husvagnar växer på försäljarnas parkeringar.

Ett annat sätt har varit att höja sin boendestandard genom att köpa lyxigare villa eller flottare lägenhet. Detta har både banker och fastighetsmäklare observerat och lockat till sig köpare, som gjort att tillgången verkar sina.
I spåren av detta har marknaden för sämre och äldre hus blivit attraktiva, eftersom då kan "Corona pengarna" gå till en lyxig upprustning i egen regi.

Men som alltid finns det en hake, när pandemin är över kommer de stora insatserna som gjorts i boendet, inte vara lika mycket värda!

Samma inflation kommer även drabba husbilar som kostat mycket. Bara ett varningens finger innan skuggan av pandemin drar bort.

 

Top