Nu har vi öppnat upp för läsecirkeln igen.

VITTSJÖ. Äntligen så kan vi nu åter samlas efter ett långt uppehåll, visst har vi haft en skön och härlig sommar men ändå. Men nu kan vi åter träffas inomhus, som i detta fall på en läsecirkel för att fortsätta läsa om "Svenska slott och herrgårdar". Läsecirkeln har som så många andra aktiviteter legat nere jättelänge, men nu så. 

Några läsintresserade.

Lite information först: vi läser 10 gånger och det är måndagar framåt som gäller. Kaffe blir det i pausen, muggar och kaka får varje deltagare ta med själva. Själv skall jag ta kontakt med studieförbundet och meddela att nu har vi i Vittsjö startat upp igen. Vi fortsätter där vi slutade för ett och ett halvt år sen. Efter lite snack hur det har varit den senaste året, så hoppas deltagarna att nu vill vi inte ha fler undantag eller förbud. Alla är eniga det är roligt att träffas igen.  

Diskussionen bland deltagare var stort

Idel ädel leende och skratt från deltagarna inte alltid lätt att komma ihåg var vi slutade föregående träff. Vanligtvis brukar vi vara två grupper och vi har kommit olika långt i boken "Svenska slott och herrgårdar" men vi enades om att  starta läsningen från den som låg lite efter. Kan väl hända att damgruppen gillar att prata lite mera men det gör inget, den sociala biten är viktig och den höjer nog livskvalitén ett uns. Och den andra gruppen behövde kanske lyssna en gång till, vem vet, man kan ju glömma också. I pausen avnjöts kaffe och kaka tillsammans med nya härliga vitsar. Visst är det skönt att skratta. Underbart men nu sätter vi igång igen. Idag läser vi om slotten Skabersjö, Skarhult, det mera kända slottet Sofiero, Stora Herrestad, Svaneholm och till sist om Svenstorp. Samtliga i närheten av oss här nere i Skåne.Lika spännande var gång att läsa lite om vår svenska historia angående slott och gårdar.  Så nästa måndag kl:14.00 fortsätter vi vår läsecirkel, välkomna alla som är intresserade vi har plats för flera. 

 

Top