Bouletävlingen ”Boulemästaren” 2021 i Verum

Skriv ut

VERUM. När Verums Fritidsgrupp startade sina ”Boule och Grillkvällar” kom det upp önskemål om att ordna en singeltävling lik V-M boulens för de trogna deltagarna som närvarade vid dessa torsdagskvällar.

 

Segrare i "Boulemästaren" 2021 Lars-Christer Månsson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tävlingen döptes till ”Boulemästaren” och startade 2010, den första ”Boulemästaren” var Folke Andersson Vittsjö som vann detta år. Samtliga inkomna startavgifter går tillbaks som presentkort hos ICA-Nära i Vittsjö, och vinnaren blir ihågkommen med foto i boulehuset.

Bild av samtliga ”Boulemästare”

Att gruppen började med dessa boulekvällar var att det fanns många som satt ensamma på kvällarna som gruppen ville fånga upp att komma och umgås till en trevlig kväll tillsammans. Ingen skulle ligga sömnlös för att de förlorat en match utan istället komma ihåg de trevliga timmarna vid boulen, grillandet av den medhavda korven, samt historier och samkväm vid borden när korven skulle förtäras.

Ingen erfarenhet behövs och bouleklot kan lånas av gruppen. Innan pandemin kunde det hända att det kom mellan 20 – 30 deltagare dessa kvällar, som mest var det 34 st. I år något färre, hittills som mest 15 st. För att få starta i denna tävling är det krav på att man skall ha deltagit vid minst 5 st. sammankomster. Detta pandemiår var det ändrat till 3 st. träffar för deltagande. 12 st. hade anmält sig till årets tävling där de lottades in i 4 st. pooler med 3 deltagare i varje pool där alla mötte alla och de 2 bästa från vardera pool gick vidare till slutspel med utslagning.

Finalen kom att stå mellan Lars-Christer Månsson Bjärnum och Jan Jönsson Stavshult, där Lars-Christer fick revansch efter förlusten i poolspelet, där blev Jan etta och Lars-Christer tvåa, båda gick vidare till slutspel från denna pool. Lars-Christer besegrade Jan med 13 – 8 i finalen och blev årets ”Boulemästare”.

 Årets Boulemästare Lars-Christer Månsson Bjärnum.

Resultat:

Kvartsfinaler:
Sven-Åke Findahl – Lars-Christer Månsson 11 – 13
Marianne Månsson – Anna-Greta Ivansson 2 – 13
Ingvar Larsson – Allan Månsson 13 – 7
Britt Hermansson – Jan Jönsson 7 – 13

Semifinal:
Lars-Christer Månsson – Anna-Greta Ivansson 13 – 9
Ingvar Larsson – Jan Jönsson 7 – 13

Final:
Lars – Christer Månsson – Jan Jönsson 13 – 8

De 4 Finalisterna: Anna-Greta Ivansson Verum, Jan Jönsson Stavshult, Lars-Christer Månsson Bjärnum, Ingvar Larsson Verum.