Årsmöte Vittsjö Hushållningsgille

Skriv ut

HÅRSJÖ. Tisdagen 21 september var medlemmar i Vittsjö Hushållningsgille kallade till årsmöte i Hårsjö skola. Årsmötet hålls som regel i februari men p g a pandemin blev det i år framflyttat till september.

I den annars något kylslagna gamla skolsalen spred sig en skön värme från vedkaminen. 

Av gillets ca 100 medlemmar så hade ett 15-tal anammat kallelsen och kommit till mötet. Varför så få när det kunde ha varit fler på mötet? Ja, den frågan ställde vi oss också, men med den förhoppningen att fler medlemmar kommer på nästa möte.

Alla närvarande fick en föredragningslista att kunna följa under mötets gång. Exakt kl 18.30 hälsade ordförande Lena Svensson oss alla hjärtligt välkomna. Och hon blev också vald till kvällens ordförande. Karin Söderqvist valdes till sekreterare. Val av en medlem jämte ordförande att justera protokollet utsågs Bengt Jönsson. 

Revisorns berättelse över granskning av gillets räkenskaper och förvaltning under föregående år samt ansvarsfrihet för styrelsen godkändes.
Val av styrelse, mandattid 2 år, varav hälften väljes varje år. Tidigare ordförande Jan Svensson meddelade att han avsäger sig alla uppdrag i styrelsen.
Lena Svensson valdes till ordförande och Karin Söderqvist som sekreterare för två år framåt.
Lars Eric Svensson och Sven Ingvar Persson sitter kvar i styrelsen sedan tidigare. Val av två revisorer jämte personliga suppleanter, mandattid ett år. Omval av Gunilla Bengtsson och Jörgen Larsson samt suppleant Britta Svensson.

Förslag till verksamhet: Ordförande Lena Svensson hoppas att det går att genomföra ett fysiskt årsmöte i februari 2022. Under året 2020 hade gillet haft följande aktiviteter tillsammans med Vittsjö LRF: Årsmöte den 10 februari i Hårsjö skola samt en trädgårdsträff hos Lotta och Jörgen i Rommentorp den 23 augusti. Av förklarliga skäl hade allt annat lagts på is.
Till årsmötet hade det inte inkommit några motioner eller skrivelser. Ej heller några övriga frågor.

Innan mötet avslutades blev Jan Svensson avtackad med ett litet tal av Lena Svensson som kunde berätta att de båda hade valts in i styrelsen samma år -1994.
Då var medlemsantalet 32 st och 10 år senare var det 192 medlemmar och det var tack vare Jans idoga medlemskampanjer som gav resultat.

Och fem år i rad var Vittsjö det bästa gillet i L-län på att värva nya medlemmar. Jan har varit en drivande kraft i gillet och har ordnat med många trevliga cykelturer runt våra hemtrakter och vid varje stopp som gjorts har han haft något att förtälja om de som bott och verkat i och vid torpen. Och tänk så många goda våfflor det har bjudits på efter dessa cykelturer. Inte heller att förglömma samkvämen i Hårsjö skola med olika teman, god mat och dryck samt alla de föredragshållare som kommit till årsmötena. -Jan du ska ha ett stort innerligt varmt tack för allt det du gjort å gillets vägnar. Med dessa ord avslutades mötet avslutades mötet. Jan fick ett stort fång med dahlior och varma applåder och därefter inbjöds vi alla att ta för oss av fikat som stod uppdukat.

Själva mötet gick rätt så snabbt, men det trevliga, glada samkvämet efteråt tog desto längre tid.

Till årsmötet i februari 2022 är förhoppningen att fler medlemmar kommer till mötet och Gillet tar tacksamt emot förslag om allehanda aktiviteter.
Du som är intresserad och vill veta mer kontakta då:
Hushållningssällskapet Skåne, tel 010-4762000, gemensamt växelnummer för alla kontor i Sverige.
E-post : info-skane@hushallningssallskapet,se
Postadress: Hushållningssällskapet Skåne, Box 9084, 291 01 Kristianstad