Vittsjö fick oavgjort mot Piteå efter säker straff från Da Silva

PITEÅ. På ett soligt och höstfärgat LF Arena möttes under söndagen hemmalaget Piteå och gästande Vittsjö. En match där Vittsjö över 90 minuter hade svårt att få ordning på sitt anfallsspel.

Piteå inleder matchen piggt och har första kvarten ett visst övertag. Inte helt oväntat tar Piteå också genom Anam Imo ledningen i den femtonde matchminuten. Detta efter en fin framspelning från vänsterkanten av Sofia Wännerdahl. Stärkta av ledningsmålet är det Piteå som nu skapar chanser och Vittsjö har mycket svårt att få ordning på sitt spel. Efter halvtimmen spelad tappar Piteå något i sitt höga presspel. Vittsjö får ändå inte riktig ordning på sitt spel som just nu innehåller många slarviga passningar. Vittsjö skapar hörna i den 36 minuten, denna nickas tätt utanför av Mie Leth Jans. För Vittsjö är det som vanligt Fernanda Da Silva och Clara Markstedt som står för energin och flera farligheter som dock samtliga tyvärr ”rinner ut i sanden”. Halvleken slutar 1-0 till hemmalaget Piteå.

Andra halvlek inleds med ett piggare Vittsjö. Tio minuter in i halvleken står matchen och väger men lagen skapar inte speciellt mycket mot mål. Halvlekens första farlighet skapas i den 56 minuten av Jennie Nordin i Piteå som skjuter just utanför Sabrina D´Angelos högra stolpe. Vittsjö gör två byten, Briana Campos och Nellie Persson kommer in. Vittsjö ökar trycket och skapar flera avslut och hörnor. Da Silva skjuter ett bra skott som Persson i Pitemålet tippar till hörna. Vittsjö gör ytterligare ett byte, Moa Karlsson kommer in. Domaren blåser en märklig straff för Vittsjö i den 77 minuten. Fernanda Da Silva sätter säkert bollen i mål. Briana Campos är mycket nära att ge Vittsjö ledningen i den 80 minuten bollen stryker precis över ribban. Matchen slutar oavgjort 1-1.

Nästa lördag är det dags för hemmamatch för Vittsjö. Då i den 18:e matchomgången gästas Idrottsparken av Linköping FC.