Dubbla årsmöte i Bygdegården

BJÄRNUM. På grund av Coronapandemin fick Bygdegårdsföreningen hålla två något försenade årsmöten. Ett av möten var över ett år försenat och årsmötet för 2021 lite mer än ett halvt år.

Styrelsen för Bjärnums Bygdegårdsförening. Kerstin Elofsson, Regina Andersson, Bernt Ljungberg, Fredrik Rosberg, Jonas Larsson och Gunnar Lundh. Ordföranden Urban Nilsson saknas på grund av sjukdom. 

Pandemin har påverkat verksamheten stort för Bygdegårdens möjlighet att hyra ut lokalen. Under 2019 var Bygdegården uthyrd vid 156 tillfällen och endast 46 året efter. Verksamhetsplanen för det kommande året innehåller bland annat, uppdatering av värmesystemet med en värmepump till. Dessutom skall ytterdörren bytas ut och en altandörr och två fönster bytas.

Bjärnums Bygdegårdsförening är en andelsförening med 44 andelar fördelade på 19 olika föreningar i Bjärnum. Av dessa var förutom styrelsen endast två föreningar representerade på årsmötet. Pensionärsföreningarna i Bjärnum var båda närvarande.

Representanter för de båda pensionärsföreningar i Bjärnum. Ingrid Magnusson från SPF Trivsam och Maj-Inger Eklöv och Karin Andersson från PRO.

Att inte fler föreningar var närvarande måste anses som dåligt. Ingen skugga skall dock falla på föreningens styrelse, utan måste hamna på delägarna som inte ställer upp. Det känns som om det fallit i glömska hos berörda föreningar att man har ett ansvar för att säkerställa att Bygdegårdsföreningen kan leva vidare.
Utan styrelse i Bygdegårdsföreningen, ingen Bygdegård och därmed ingen samlingslokal i Bjärnum.

Då ordförande var frånvarande på grund av sjukdom fick vice ordföranden Bernt Ljungberg och sekreterare Gunnar Lundh hjälpas åt att hålla reda på alla papper.

Då det var två olika årsmöten hade vice ordföranden Bernt Ljungberg mycket papper att hålla reda på. Allting flöt ändå smidigt på och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för de båda gångna verksamhetsåren.

Vill rikta en uppmaning till berörda föreningar som äger andelar, vid nästa årsmöte som inte ligger så långt bort, var vänliga att närvara.

 

Top