Obefintligt underhåll från kommunen på gator, cykel o gångvägar

EMMALJUNGA, VITTSJÖ, BJÄRNUM. Trafikverket tog sitt ansvar och röjde snö på stor bredd med anlitade entrepenörer utmed väg 117 genom tätorterna redan förra veckan. Detta blev riktigt bra!

På gator i bostadsområden är det kommunen som har vägansvar. Här verkar det som Hässleholms Kommun agerar som strutsen, sticker ner halsen, det smälter nog snart! 

Att besöka närliggande kommuner är i detta fall som att uppleva dag o natt. I Osby o Markaryd verkar man ha klart för sig att det kom en vinter även i år. Här finns snöröjning och dessutom sandade trottoarer!

Vad sysslar Hässleholms kommun med frågar många? Jag har ju i alla år betalt skatt för att detta skall fungera, säger en jag träffade i Bjärnum!

Att ta upp ämnet vid ICA i Vittsjö eller Bjärnum är ”brännhett”, många blir riktigt (eller rättare mycket) förbannade: 

”Pengar saknas, ja inte så konstigt så många idiotgrejer politikerna gjort genom åren”; säger en mycket arg Bjärnums-bo. En person som för övrigt retar upp sig mer o mer över i hens tycke om våra kommunpolitiker.

”Dubblera kommunpolitikernas lön så det blir attraktivt att söka tjänsterna, då kanske vi blir av med såna som XX o de andra inkompetenta”; säger en riktigt arg Emmaljungabo vid ICA i Vittsjö.

Den mycket hätska stämningen är likadan överallt just nu.

En färd med bil i villaområdena i det som våra kommunpolitiker i flera situationer nedlåtande (?) kallat ”Stationsorter”, bland annat Bjärnum, Vittsjö, Emmaljunga. Detta innebär att om man är rädd om bilen en hastighet på max 10 km/tim på grund av det ojämna väglaget.

”Kör du fortare riskerar dina eventuella plomber i tänderna trilla ur”; sa en mycket uppretad Emmaljungabo vid ICA i Vittsjö.

Allt bottnar i att dessa vägar är i det närmaste oplogade, snön är packad av de bilar som normalt färdas i områdena. Snart kommer, inte helt oväntat även blidväder och då blir säkert frustrationen än värre. Det mer än decimeter- tjocka snö/ islagret rörs då om av bilarna till en i det närmaste helt oframkomlig sörja.

Frågan är om det då finns pengar till röjning eller om kommunen fortsätter som nu vänta till att vårens ljumma vindar smälter bort slasket.

O-, vi som skattebetalare glömmer säkert igen (!?), -att vid kommande val stryka de personer från listan vi just nu upplever som fullständigt värdelösa /inkompetenta för uppgiften.
O- dessa kan då med sina höga löner fortsätta leva gott o snylta på våra/ dina surt förvärvade skattepengar!

 

Top