Årets vävtermin startar upp nu på onsdag

Skriv ut

VITTSJÖ. Väv- terminen på wolles vävstuga i Vittsjö byter vävdag från och med vecka 4 -till onsdagar kl:16.00- 2100.

Förningsduk

Vi i gruppen har pratat länge om att vi ska sätta upp en förningsduks varp. Där användningsområdet är stort, den kan användas som duk att lägga på ett bord men också till en klut, eller varför inte att ha med i kaffekorgen uti naturen någonstans, ha bullar/kakor hem från ett kalas eller varför inte bara lägga på ett bord en härlig sommardag ute på altanen. Lena berättar och vi lyssnar och summan av det hela är att användningsområdet är stort. Finns mönster och ibland en enastående historia bakom dessa mönster från tidig 1800 tal. Bara så härligt att få ta del av en liten bit av våra förfäders arbete i och bakom vävstolen och att mönster finns fortfarande som vi kan använda idag.

En magisk blå nyanserad trasmatta vävd i trasor blandat med jute garn och med markerade rutmönster, snyggt med gult inslagstråd i varp.

Här är samma varp i botten men med helt andra färgkombinationer med gult och lite grönmelerade klippta trasmatte remsor, visst är möjligheterna många. Framknytning kan vara både i tuskaft men också i kypert.

Idel ädel glada miner hos väv deltagarna på wolles vävstuga i Vittsjö. Den sociala biten är ack så viktig i dessa dagar. Vi som väver tycker det är en härlig fritidssysselsättning där skratt och prat är positivt och tillåtande, men där man även kan gå in i sin lilla bubbla och räkna/kontrollera att allt stämmer. Annars får man riva upp och börja om igen, koncentration till max.

Men kaffe med en gofika till sitter alltid bra och vi turas om med den kaffekorgen så alla får känna sig delaktiga. O spännande varje gång för vi är ju olika individer.

Så från och med vecka 4, startar vi upp på onsdagar nere på väv lokalen med start kl 16.00- 2100.
Om intresse finns att prova på finns det plats så kom in vet ja.

Välkomna.