Fortsätt vara försiktig vid kontakter

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Nästan två miljoner fall av covid har nu bekräftats i Sverige, totalt handlar det om 1 922 990 personer fram till tisdagen.

Sedan i fredags har 208 985 nya smittofall rapporterats, enligt Folkhälsomyndighetens statistik. Det innebär att nära 15 procent av de 1 922 990 smittofallen rapporterats de senaste sju dagarna.

Enligt statistiken ser dock smittspridningen ut att vara på nedgång och för måndagen rapporteras 28 367 fall, att jämföra med högsta noteringen på 43 721 från den 20 januari. Med i beräkningen skall dock tas att i förra veckan gav Folkhälsomyndigheten regionerna möjlighet att prioritera i provtagning och många använder sig nu av hemmatester som inte registreras.

Stor smittspridning på flera skidorter – Åre värst i landet. Hälften av landets tio mest smittdrabbade kommuner ligger i Region Jämtland och Härjedalen, rapporterar Aftonbladet. Förra veckan var var skidortskommunerna Åre och Härjedalen värst drabbade.

Myndigheten rapporterar också 19 nya dödsfall med covid sedan i fredags. Totalt har nu 15 693 personer avlidit med covid i Sverige.

 

Top