Vittsjö spelade oavgjort trots en spelare mindre på plan

LINKÖPING. Så var den Damallsvenska serien äntligen igång. Under söndagen var Vittsjö gäster på ett riktigt blåsigt Linköpings arena. Lagen kom precis som i fjol att dela poäng efter slutresultatet 1-1. Matchhjälte för Vittsjö blev Linda Sällström. Laget ser mycket lovande ut trots att både Mie Leth Jans och Katrina Gorry just nu saknas.

Linda Sällström och i bakgrunden Clara Markstedt

Hemmalaget Linköping inleder starkt och skapar under första kvarten ett visst spelövertag. Efter dryga kvarten spelad tenderar spelet att bli mer jämnt. I den 16 minuten nickar Linda Sällström efter fint inlägg från Clara Markstedt bollen i ribban. Båda lagen har dock problem med kvalitet i sina passningar. Kanske ”premiärnerver” som spökar.
I halvlekens sista minut skjuter Linköpings nyförvärv Takarada ett för Sabrina D´Angelo helt otagbart skott nere vid Vittsjös vänstra stolprot och Linköping tar ledningen med 1-0.

Sju minuter in i andra halvlek är Vittsjös Hanna Ekengren mycket nära att kvittera. Kombinationen Markstedt - Sällström är nära att få utdelning efter 10 minuter spelade. I 61 minuten får Nellie Persson tveksamt och mycket olyckligt sitt andra gula kort och därmed ett rött kort och lämnar planen. Linda Sällström skjuter strax över. I den 74 minuten kvitterar Vittsjö genom Linda Sällström som via Nilla Fischers ben skjuter bollen otagbart i mål förbi Kajsa Andersson. Pressen från Linköping ökar och laget radar bland annat upp hörnor, men Vittsjös försvar spelar säkert. Vittsjö kämpar bra, och spelar kanske lite bättre trots en spelare mindre på plan.

Linda Sällström menade efter matchen att laget tog tag i spelet först efter Nellies utvisning. Detta borde vi gjort mycket tidigare. Linda var naturligtvis besviken över att laget ”bara” fick en poäng med sig hem.

Redan nästa söndag fortsätter seriespelet. Denna gång med en hemmamatch på Vittsjö Arena mot regerande svenska mästarna Rosengård. Matchen startar kl 15 och kräver stöd från en riktigt stor hemmapublik.