Härligt, vårlikt och mumsigt

Skriv ut

VITTSJÖ. O va härligt det är när pensionärerna kommer till en aktivitet som är inplanerad och det arbete som ligger till grund för att allt ska fungera.

 

Under denna vecka som gått, närmare bestämt den 25 mars så infaller den så kallade våffeldagen, egentligen så är det Maria bebådelsedag som har sin plats i almanackan. Men de många/ senaste årtiderna har det även blivit ett allmänt begrepp som går under namnet våffeldagen, så då kan man fira lite medan vi väntar på påskhelgen.

Magiskt goda blir ju våfflorna med vispad grädde och sylt, variationen kan vara mångfald, ja jag menar på sylten. Kan ju både vara hemkörd eller som här en god plommonsylt, drottning eller varför inte hjortron, blåbär eller så kan våfflan serveras med chokladglass. För visst smakar det bara så gott med våffla. Serveras till kaffe och i glada vänners lag så är det bara så himla gott, så passa på och njut.

Fem damer och en herre som hjälptes åt bakade för glatta livet och serverade de nästan trettio gästerna som hade anmält sitt intresse för denna torsdag nere på träffpunkt Lindens lokal. Härligt och mycket trevligt att så många kom, de blev även underhållning av Hasse som med sitt handklaver spelade vackert för alla gäster, tack.

Nästa torsdag närmare bestäm den 31 mars så kommer Mikael Brorsson, spelar och sjunger så välkomna skall ni alla vara. Vi ses väl.