Två ”revanschsugna” lag möts på Vittsjö A-plan på söndag

VITTSJÖ. På söndag möts i derby två Skåne- lag som säkert inte är nöjda med sin debut av årets damallsvenska seriespel.

Stor publik behövs på söndag

Regerande svenska mästarna Rosengård tog förvisso tre poäng men hade problem med tippade jumbon IF Brommapojkarna och lyckades ”bara” göra två mål. Dessutom skapades detta tveksamma resultat på Rosengårds egen hemmaplan. 
Vittsjö startade sin match mot Linköping tamt/ ödmjukt. Det var endast Nellie Persson som tidigt försökte få hela laget till lite tuffare spel och större vilja, tyvärr drabbade detta henne själv negativt i form av två gula kort. Det sista kortet var dock tveksamt. Linda Sällström räddade med lite tur ett oavgjort resultat för Vittsjö.

Således möts på Vittsjö Idrottspark nu på söndag två lag som troligen inte är helt nöjda med årets start av serien.

Planen ser för årstiden fin ut. Nu skall snart vita linjer komma på plats

Vittsjö Idrottsparks A-plan är sedan förra veckan godkänd för spel. Så mycket ”naturgräs” finns av temperaturskäl ännu inte på planen. Innevarande veckas utlovade låga temperaturer gör inte saken mycket bättre för gräset. Vaktmästarna kämpar varje dag för att förbättra förutsättningarna på planen men kan inte påverka grästillväxten så mycket. Prognosen för dagarna framöver är minusgrader under nätterna och möjligen 5- 6 grader dagtid.

Söndagen, -årets hemma- premiärdag lovar dagstemperatur på 6 grader och en svag vind. Lite extra kläder och det blir en fin start för kommande roliga upplevelser med laget på A- planen.

Vittsjö GIK satsar som klubb stort på denna premiär och har gått ut till många hushåll med dubbla ”fribiljetter”, allt för att skapa den stora publik som verkligen behövs för att hjälpa laget gå segrande ur söndagens match.

Klubben hoppas på riktigt stor publik på söndag

Det är, vis av erfarenhet sedan tidigare år, tre mycket avgörande poäng som står på spel för lagets ambitioner mot en kommande Champions League- plats. De första matcherna är alltid avgörande, kanske är dessa matcher lite ”lättare”, -samtliga lag kommer efter hand att bli mer samspelta och därmed mer svårslagna över tid. Dessutom tillkommer höstens ökade risker för skador på spelare.

Vittsjö har redan ett riktigt samspelt lag och borde på hemmaplan med sin stora hemmapublik redan från start ha kommando och efter 90 minuter gå segrande ur derbymatchen.

En stor hjälp i detta utgör publiken som finns på plats. Vi får hoppas att inte denna på grund av Corona blivit ”bekväm” i att sitta i TV-soffan och se matcher på distans. Klubben ställer upp med Fribiljetter, -därmed ges också en tydlig signal att man vill ha en riktigt stor publik på plats på Arenan senast klockan 15 nu på söndag!

Efter matchen mot Rosengård rullar det på med bortamatch uppe i Västerbotten, närmare bestämt mot Umeå. Då får vi hoppas inte snöoväder sätter käppar i hjulet för spel. Matchen startar den 15 april kl 17 på Umeå Arena.

 

Top