Årsmöte SPF seniorerna Vittsjö

Skriv ut

VITTSJÖ. 35 personer hade mött upp i Församlingshemmet för att deltaga i årsmöte kombinerat månadsmöte SPF Seniorerna. Anne-Marie Ström hälsade alla välkomna.

Det bjöds på räksmörgåsar och kaffe som inledning på mötet. Parentation för en avliden medlem hölls ”Härlig är jorden” spelades och Anne-Marie Ström läste en dikt av Per Lagerkvist. Anne-Marie Ström valdes till ordförande för årsmötet och sekreterare Sven Erik Henriksson. 
Fråga om utlysning av mötet-verksamhetsberättelse, ekonomisk rapport, revisorernas berättelse och ansvarsfrihet för styrelsen. Allt var perfekt. 

Britt Nelin hade på grund av sjukdom avsagt sig omval och till ny ordförande valdes Roy Pålsson.Britt avtackades med blommor.

Ordf SPF Roy tackade för förtroendet för sin nya uppgift och berättade om sin bakgrund bland annat som socionom, it tekniker och busschaufför. Också sitt intresse för resor, matlagning och trädgård.

Kassör Sven-Erik Henriksson hade också avsagt sig omval. Avtackades med blommor. Punkterna på dagordningen genomgicks och mötet avslutades .

Dagens gäst välkomnades. Chefredaktör – skribent Carl Johan Bauler på NSK – Kristianstadsbladet.
Carl Johan berättade om NSK historia bland annat att tidningen grundades 21 december 1899 av småbrukare PA Persson. Tidningen har haft olika ägare genom åren bland annat Skånska Dagbladet. Nu är det Gota Media som är ägare.
Mötet och Carl Johan diskuterade papperstidning eller digital tidning. I prenumerationer är det flest papperstidningar. 36.000 prenumeranter och då ingår både papper och digital prenumeration.
Carl Johann fick många frågor och levererade svar så alla blev nöjda.

Mötet avslutades med lotteri och som vanligt fina priser och glada vinnare.