Intet är som väntans tider

Skriv ut

VITTSJÖ. Äntligen! Denna sista torsdagen i mars månad, då var det dags för sång och musikunderhållning på Träffpunkt Linden. Man kan gott säga att det blev tredje gången gillt som gällde, först så kom pandemin i vägen och sen ett rejält snöoväder.

Vi hade den stora äran att denna dagen få välkomna far och dotter, Mikael och Alexandra Brorsson.

På grund av begränsat antal platser så kunde dom som var intresserade anmäla sig på den listan som fanns på Linden. 41 anmälda och 40 kom. Och så blev det, det här med hjärterum och sjärterum – alla fick plats i det större rummet.

....uppdukat på Linden

När alla var på plats så hälsade vi Mikael och Alexandra hjärtligt välkomna till oss och som den stolte fadern han är så berättade han att nu hade hennes idoga intresse och musikstudier lett fram till att hon numera kan titulera sig som förste violinist. Dessutom har hon en vacker sångröst.

Alexandra Brorsson

Under årens lopp har det blivit en hel del framträdanden som dom två gjort tillsammans runt om i Sverige , bland annat i totalt 700 kyrkor. Närmaste härikring har varit i Röke och Västra Torups kyrkor.

Mikael och Alexandra

Det blev musik av både det ena och det andra. Började med – Min älskling du är som en ros, följt av solosång av Alexandra - Så skimrande var aldrig havet. Benny Anderssons – Födelsedagsvals till Mona och därefter urval från musicalen Kristina från Duvemåla – Duvemåla hage, Hemma var ligger det nånstans, Skördefest.

Franska toner på dragspel: Under Paris broar och Pigalle. Lite allsång på det – En gång jag seglar i hamn.

Finsk tango på dragspel och violin. Därefter spelade Alexandra upp ett medley på sin violin och det sista stycket, en hyllning till Blekinge, den hade hon skrivit själv.

Denna första session avslutades med Ljuvliga ungdom samt en ”grattissång” till Rose-Marie Wehlin som fyllde år just denna dag. Så blev det dags för lite fika och alla lät sig väl smaka av både mackan och morotskakan till kaffet.

Som en hyllning och till eftertanke började Mikael den andra delen med att spela Ukrainas nationalsång.

Därefter blev det Blommig falukorv, Alexandra sjöng Vår sista dans, följt av Budapest på violin och dragspel.

Avtackning med blommor, choklad och stående ovationer blev det ett extranummer av far och dotter: Wien, Wien mina drömmars stad.

Nästa stora evenemang sker på skärtorsdagen 14 april då det kommer att serveras sillsexa.
Även här gäller det att anmäla sig på den lista som finns på Träffpunkt Linden.
Sista anmälningsdag är den 5 april, max 40 personer.