Vittsjö förlorade bittert med 4-0 borta mot Umeå

UMEÅ. Under fredagen mötte Vittsjö ett Umeå som säkert var extra taggat efter senaste förlusten med 3-0 mot Brommapojkarna. Vittsjö som tidigare stått för oavgjort resultat mot både Linköping och Rosengård gick inte att känna igen på Umeå Arena. Det blev en tung förlust med hela 4-0.

Sarah Stratigakis utsågs till Vittsjös bästa spelare

Det blev hemmalaget Umeå som redan i den sjunde minuten tar ledningen genom Lisa Björk som efter en fin djupledspassning blir helt fri med Sabrina D Angelo. Naturligtvis en chock för Vittsjö. Vittsjö är nära kvittering genom Julia Tunturi som från vänsterkanten skjuter ett inlägg som målvakten tippar i ribban. Efter halvtimmen spelad har Vittsjö ett visst spelövertag och skapar tryck mot Umeå. Sandra Adolfsson är nära kvittering efter hörna i 32 min, målvakten Nayler hade tur som stod rätt och fick bollen på sig. Umeå är mycket farliga i sina kontringar. Detta visar sig i den 40 minuten då Lisa Björk gör sitt andra mål för Umeå, denna gång från högerkanten där hon frispelad rinner igenom och återigen blir ensam med Sabrina D Angelo i Vittsjömålet. Vittsjös normalt stabila och säkra försvarsspel är inte att känna igen. Halvleken slutar 2-0 till Umeå.

Vittsjö gör inga förändringar i laget inför andra halvlek. Matchbilden fortsätter från första. Naturligtvis är Umeås försvar än mer kompakt. I den 56 minuten skjuter Rantala en fin hörna från högerkanten där bollen helt opåverkad rinner genom Umeå-målgården. I 58 minuten går Mie Leth Karshoj (Jans) ut och Nellie Persson kommer in.
Mycket olyckligt får Umeå straff efter en situation där Lisa Björk skjuter bollen i sidan på Kajsa Lind vilket bedöms som hands. Umeå utökar sin ledning till 3-0 genom Sarah Mellouk som säkert placerar bollen vid vänster stolprot helt otagbart för Sabrina D Angelo. Vittsjö gör byte i den 69 minuten, Hanna Ekengren kommer in och Clare Polkinghorn går ut. I 79 minuten gör Umeå genom Henna-Riikka Honkanen 4-0 mot ett helt överspelat Vittsjöförsvar.

Nästa match för Vittsjö spelas på hemmaplan. Då kommer Djurgården till Idrottsparken. Matchen spelas redan den 20 april med start klockan 19.