Nellie Persson matchhjälte då Vittsjölaget kämpade sig till tre poäng mot Djurgården

VITTSJÖ. Trots spelmässig dominans kom det att dröja ända till den 82 minuten innan Vittsjö tog ledningen. Statistiken visar att hemmalaget skapade hela 19 avslut varav sju direkt på mål samt två i målställningen mot endast två avslut totalt för Djurgården. Matchen slutade välförtjänt 1-0 till Vittsjö.

Nellie Persson gör segermålet

Redan från start visade hemmalaget att denna match skulle man vinna. Under första halvlek skapade laget fem hörnor, -inte en enda hörna för Djurgården. Redan i den 3 minuten hade Jutta Rantala ett skott strax utanför Daugherty i Djurgårdens mål. Vittsjö fortsätter genom bland annat Hanna Ekengren, Sarah Stratigakis, Clare Polkinghorn, Clara Markstedt att skapa vassa skott mot mål. Djurgårdens målvakt Daugherty som senare blev utsedd till sitt lags bästa spelare, räddar Djurgården flera gånger från baklängesmål. Minuten innan paus har Jutta Rantala ett vasst avslut i målställningen. Trots det spelmässiga övertaget för Vittsjö blir halvleken mållös.

Andra halvlek fortsätter på inslagen bana. Vittsjö gör redan i inledningen ett byte där Clare Polkinghorn går ut på grund av skada och in kommer Kajsa Lind. I den 61 minuten har Nellie Persson ett vasst skott i målställningen. Nu verkar det nästan ha gått ”Troll” i matchen för Vittsjös del. Sarah Stratigakis har flera skott på mål värda ett bättre öde. Även Julia Tunturi och Clara Markstedt skjuter skott som ”orubblige” Daugherty i Djurgårdenmålet räddar.

Så äntligen, i den 82 minuten kommer det rättvisa, välförtjänta och efterlängtade målet genom Nellie Persson. Att notera är att Djurgården under halvleken endast hade ett enda skott mot Sabrina D Angelo i Vittsjömålet, ett skott som förövrigt gick utanför mål.
När domare Sara Persson efter en minuts tilläggstid blåser av matchen visar tavlan på hemmaseger med 1-0.

Det var en lättad Thomas Mårtensson som efter matchen berömde hela laget. Alla i laget kämpar på o trycker på, alla jobbar ju kopiöst. Nellie var ju fantastik idag. Katrine Gorry, -en gigant, -så skicklig med boll. Hon kommer att bli ett utropstecken. I slutet kom vi runt lite bättre, -bredare anfall. Det var mycket stångande i mitten ett tag. Vi var värda den här segern, men det är inte alltid bollen går in, avslutar Thomas Mårtensson.

Ebba Wieder tidigare spelare i Vittsjö, nu i Djurgården var inte förvånad över att Vittsjö vann. Alla vet att Vittsjö är mycket svåra hemma. Men jag tycker faktiskt vi stod upp rätt bra ändå. Den nya Katarina Gorry är grym med bollen, lätt att bli imponerad. Kul att vara tillbaka o träffa gamla bekanta, avslutar Ebba Wieder.

Redan nu på söndag väntar nästa match för Vittsjölaget. Då gäller bortamatch mot AIK, en match som startar redan kl 12,30.