Blomsterflicka på besök hos PRO Vittsjö

VITTSJÖ. Vittsjö PRO En vårmånad är snart slut och PRO Vittsjö har haft sitt april möte på träffpunkt linden, en lokal som rymmer många och vilken tur för de pensionärer som kom denna gång. Kanske kan det vara på grund av att en florist ska besöka oss denna fredagseftermiddag. Alltid lika roligt att få ta del av blommornas värld och samtidigt få veta något nytt som kan vara bra att veta.

Även om blomprakten var framställd och ljuvlig att vila ögonen på så kunde ordförande Inga Nilsson hälsa alla pensionärer välkomna till aprils månadsmöte. Dagordningen godkändes och punkterna på listan gicks igenom, lite ny information gavs om föreningens olika cirklar: IT kurs är på paus, nya PRO-joker spel är på G, både lätt- gympan och läsecirkeln fortsätter några måndagar till.

Ordf och de ansvariga efterlyser flera som kan hjälpa till nere på träffpunkten på torsdagar, anmälningslistan finns här men även vi i styrelsen behöver bli flera. Vid intresse att arbeta för styrelsens uppdrag så säg till; alla är välkomna. 
På punkten övrigt så lämnades ordet fritt: KPR s representant Sivard Strand, han informerade oss om vad som händer i kommunen som kan va bra att veta för oss pensionärer. Han informerade lite om Silviasystrarna som startade upp för några år sedan av vår drottning Silvia och som i dag har utökats via utbildningscenter. Han efterlyste flera frågor från oss. Så har vi några? -så lämna in dom till Sivard så tar han med dessa till nästa KPR möte som är den 5 maj. PRO vetarna vill gärna ha en hejarklack med sig till nästa omgång, dom är kvar i tävlingen bra jobbat. Men nu så hälsar vi dagens underhållare välkommen.

 

Ordf hälsar Heidi Mikkonen hjärtligt välkommen hit till oss idag, skall bli spännande och jag lämnar över ordet till henne. Heidi berättar lite kort om hennes resa genom åren, intresse med allt inom blommor. Hon är utbildad florist, har tävlat inom detta yrke, hon har vunnit många tävlingar, bland annat en OS medalj i ädlaste valör för ett antal år sedan. Hennes arbetsdag kan innehålla både kursutbud, utbildning, blomstertema, försäljare, konsult, hålla kurser, hon är nämligen en mångfacetterad florist med färg o hjärta. Idag är det Vittsjös tur att få vara med och titta, njuta när vana händer arbetar och där slutresultatet blir så bedårande vackert.

Några blombuketter är klara, den här som hon håller upp kommer att bli en härligt stor och vacker blombukett en magisk sådan. Heidi berättar och svarar på våra frågor, några av de blommor som hon arbetar med är för mig i alla fall ny sort. Men ett har dom gemensamt alla dom är helt ljuvliga både i form men också i färg. Under denna stund för vi alla vara med om en del av blommornas förtrollade värld. 

Med van hand så leder hon oss in i den värld där hon vistas i varje dag, samtidigt som hon berättar vilka blommor som hon arbetar med här men även vilka som passar bra ihop och vad vi bör tänka på. Mycket att hålla reda på men till alla er som gärna vill titta mer på hennes blomsteruppsättning men också få mera läs/information så finns detta på hennes hemsida Heidi Mikkonen.se

Heidi som har underhållit oss idag har skänkt samtliga av hennes buketter, smågrupper till vår lott köpande pensionärer. Idag är det några lyckliga vinnare som fick med sig både blommor och vaser med sig hem. Tusen tack säger Vittsjö PRO för denna gentila blomstergåva till vårt lotteri.
Tack Heidi Mikkonen för denna underbara eftermiddag, för vad vore livet utan blommor? En varm och hjärtlig applåd fick hon av oss alla.

Välkommen fram till bords för dagens fika med kaka. Lotteridragning på dom skänkta blomstren lyckliga vinnare blev vi alla.

Efter fikan blev det mera information om kommande arrangemang, anmälningslistorna till både maj månads möte på Furuliden och sommarfesten finns ute nu. Listorna kommer att finnas här på träffpunkt Linden. Vår bussresa ut i det blå den 26 augusti kommer också snart ut för anmälan, lista finns också både på möten men också på träffpunkt Linden.

Vi avlutar detta möte med att sjunga nationalsången.

 

Top