Vittsjö GIK allsvenska damlag visar återigen sin mycket höga klass

Skriv ut

VITTSJÖ. Vittsjö spelade under söndagen oavgjort 0-0 mot Göteborgslaget Häcken och håller därmed nollan under tredje matchen i rad. De 607 åskådarna på Vittsjö Idrottspark bidrog säkert till att skapa den jämna och mycket spännande match det blev. Kanske borde Vittsjö fått en straff efter hands i andra halvlek?

Vittsjö nära mål efter Clara Markstedt nick

Första halvlek inleds med stor press från Häcken. Efter knappa kvarten spelad är hemmalaget dock i nivå med gästerna. Med halvtimmen spelad är det Vittsjö som stått för de riktigt farliga chanserna. Katrina Gorry har redan i nionde minuten skott strax utanför mål. Några minuter senare skjuter Häckens Filippa Curmark skott som räddas av Sabrina D Angelo i Vittsjömålet. I 40:e minuten är Johanna Rytning Karneryd nära att ge Häcken ledningen genom ett skott i överliggaren. Under halvleken är det Vittsjö som skapat två hörnor mot inga för Häcken. Första halvlek som böljat fram och tillbaka slutar 0-0.

Andra halvlek fortsätter som en mycket jämn match. Den underhållande matchen fortsätter att bölja fram och tillbaka. Båda lagen skapar flera skott på mål.

Flera spelare noterar att Häckens (nr 14) Molly Johansson får bollen på armen

Såväl Sabrina D Angelo i Vittsjömålet som Jennifer Falk i Häckenmålet har dock inga större problem med dessa skott. Clara Markstedt är via nick nära att göra mål för hemmalaget men bollen glider strax över. Matchen slutar rättvist 0-0. I Vittsjö utsågs Nellie Persson till lagets bäste spelare. Efter två minuters tilläggstid blåser duktiga och rättvisa domare Maral Mirzai Beni, -som dock troligen missade en straff, av matchen som slutar oavgjort 0-0.

Thomas Mårtensson var nöjd med lagets insats. En böljande match, vi var lite långdraget som lag ibland, samtidigt så skapade vi en del goda chanser. Väldigt bra arbete från hela laget hela tiden. Vi håller dem borta från de farliga lägena. Samtidigt visar vi att vi är jämna med både Rosengård och Häcken.

Nu följer för Vittsjö två bortamatcher på rad. Den första spelas den 8 maj mot Hammarby och därefter den 11 maj är det IFK Kalmar som tar emot. Nästa hemmamatch dröjer ända till den 15 maj då Piteå kommer på besök.