Valborg i Hårsjö

Skriv ut

HÅRSJÖ. Ett par idéela själar hade förberett Valborgsfirande vid Hårsjö skola. På grusplanen framför skolan fanns det två grillar redo att ta sig an vad folket själva hade tagit med att grilla. En fin kase hade dom också samlat ihop till.

På alla borden i uterummet/ altanen stod det alldeles nyplockade påskliljor, det kändes så fint och välkomnande.

Det kom folk från alla håll och kanter, per bil, cykel, motorcykel och även till fots. Ålderspannet på de som kom var allt från 2 till 85 år. Vid ett tillfälle räknade jag till att det kommit 50 personer, men sen kom det fler efterhand, så jag tror inte jag är helt fel ute när jag säger att det kom uppåt 70 personer till Hårsjö skola denna kväll.

En del var gamla bekanta, andra helt nya bekantskaper och alla gjorde så att det blev en trevlig kväll fylld med gemenskap.

När grillarna var lagom falnade var det dags att lägga på korvarna. Dom allra flesta hade valt just detta till kvällsmat – grillad korv med bröd och tillbehör.

Innan mörkret föll, tändes kasen och när den nästan brunnit ut avslutades kvällen med ett ståtligt fyrverkeri och till sist sjöng vi alla den svenska nationalsången

Stort tack till er som gjorde så att det blev ett Valborgsfirande vid Hårsjö skola ännu en gång.