Vittsjö Skytteförening anordnar ambitiös ”Prova på dag” nu på lördag

Skriv ut

VITTSJÖ. Den mycket aktiva skytteföreningen, som för övrigt fyllde imponerande 120 år i fjol, ger nu intresserade möjlighet att prova de olika grenar som finns inom sportskytte där föreningen även har flera duktiga tävlingsskyttar.

Vittsjö Skytteförening bjuder under lördagen ett ambitiöst program som startar redan klockan 09 med ”Kanonsalut” vid Skyttegården på Ramnsjövägen 32 i Vittsjö. Därefter finns möjlighet att hela dagen fram till kl 16 under ledning av instruktörer prova Luftgevärsskytte vid Skyttegården.

Med start klockan 10 finns även möjlighet att prova andra tävlingsvapen som K-pist, Pistol och Gevärsskytte vid föreningens skjutbana ute i Lehult. För samtliga vapen finns kvalificerade instruktörer som alla har bakgrund som tävlingsskyttar. Observera att flera av vapnen har dessutom en åldersgräns.

Flera ungdomar gillar inte bollsporter eller lagidrotter, eller har kanske något handikapp. Ta därför gärna som förälder detta fina tillfälle som Skytteföreningen bjuder att låta din son eller dotter prova en mycket trevlig sport som absolut kräver stor koncentration och på högre nivå även god kondition, men som ger enormt mycket tillbaka. Du kan i denna sport absolut sikta på OS, men enormt många timmar av träning krävs.

Jag vet, -min son startade med luftgevär i Vittsjö Skytteförening o sköt flera imponerande ”200- poängare” av 200 möjliga, under Jonas Olssons ledning i Medborgarhuset på 90-talet. 

Min son fortsatte sedan i P2 SKF tillsammans med sin pappa, båda med Sauer- gevär upp på SM-nivå i både 6,5 bana och fältskytte. De fina resultaten krävde enormt mycket träning och ”finlir”, -träning i avståndsbedömning för fältskytte, men de fina resultaten kom också efter hand främst för min son. Det blev för honom och för mig samtidigt massor av idag minnesvärda resor till tävlingar på platser i hela Sverige, från Boden i norr till Kabusa i söder.
Vi hjälpte varandra, -Konkurrenter, -dennes familj, -min sons två tränare tidigare SM-segrarna Stig Persson och Erik Jönsson, -alla hjälptes vi åt, -vi blev som en enda stor familj från vår landsända i söder, -sporten gav tillbaka på väldigt många sätt. Resultaten kom, men sedan kom även viktiga universitetsstudier och tiden räckte därmed inte till. Man hamnar inför ett val då studier/jobb troligen alltid är viktigare.
Den stora fokuseringen/ koncentrationen och den efter hand upptränade förmågan att vid tävling vara totalt ”utestängd” från allt annat, har min son i sin chefsroll i arbetslivet idag stor glädje av. Vi minns båda med glädje tillbaka på den underbara Skyttesport vi bedrev under drygt femton år. Kanske vi båda återkommer som veteraner.

Efter att tagit del av Vittsjö Skytteförenings aktiviteter på deras hemsida är jag minst sagt imponerad. Vittsjö Skytteförening är en riktigt stor klubb som tar hand om många ungdomar, men som (tyvärr!) gör detta helt i det tysta.

Besök gärna föreningens hemsida www.vskf.se och studera deras flik ”Aktiviteter”, som är imponerande!