Det blir Karneval i Bjärnum i år

Skriv ut

BJÄRNUM. Änteligen, som Casinorevyn så fint uttryckte det, kan även gälla för Karnevalen. Efter två tuffa år utan möjlighet att genomföra någon Karneval, är det nu klart att väntan är över. Den 54.e Karnevalen kommer att gå av stapeln under tiden den 19–20 augusti.

Bad Olle Davidsson har klart med de flesta sponsorer till årets Karneval i Bjärnum 2022.

- Abstinensen har varit svår under två veckor i augusti då vi inte kunnat jobba med Karnevalsarbetet. Det är något som bara hör till, uttrycker sig Karnevalsgeneralen Olle Davidsson.

Har ni då påbörjat er planering och arbete med årets Karneval? 

- Vi har hållit på så länge nu att mycket är klart utan att vara spikat. Det är först två veckor innan Karnevalen som vi sätter i gång på riktigt. Idéer på vad som skall vara med spånas fram då Karnevalsgruppen samlas. För tillfället är vi 17 personer som är med i gruppen, fortsätter han.

Se till att boka in den 19-20 aug. för den alltid så populära Karnevalen i Bjärnum!

Årets karneval kommer inte att vara annorlunda än de tidigare. Hassans Tivoli som nästan är ett måste, kommer att vara på plats både fredag och lördag. Hässleholms stadsmusikkår kommer som vanligt att leda karnevalståget. Det som helt klart kommer att vara nytt är de 30-tal ekipage som tåget består av.

Efter karnevalståget är det som vanligt underhållning från utescenen. Programmet här är fortfarande under arbete och Olle kunde inte avslöja hur det kommer att se ut. Som vanligt kommer säkert några duktiga förmågor från trakten att framträda här. Om vädergudarna kommer att vara ovanligt taskiga finns möjligheten att denna underhållning sker på scenen inomhus. Något band kommer att ta utescenen i besittning på kvällen för att få i gång rätt stämning. Även här är Olle ganska hemlighetsfull om vilka det blir. Dock antyder han om att man jobbar efter en klar plan.

Då är det bara att ta fram almanackan och skriva in den 19–20 augusti, så att inga misstag göres, att råka boka in något annat dessa två viktiga dagar.