Vittsjö spelade fjärde oavgjorda matchen, fick en poäng mot Hammarby

STOCKHOLM. Under söndagen spelades den 7:e omgången i damallsvenskan. För Vittsjö gällde en bortamatch mot Hammarby. Det kom att bli en mycket tät match där hemmalaget hade stort stöd från sin 1016 personer starka publik. Matchen slutade 2-2.

Sarah Stratigakis gör 1-0 till Vittsjö

Redan efter drygt 5 minuter gör Sarah Stratigakis från högerkanten en magnifik individuell prestation, -tar sig genom hela Hammarbyförsvaret och sätter 1-0 i vid bortre stolproten. Hennes första mål för Vittsjö. Efter Vittsjömålet ökar sedan hemmalaget sin press och skapar stort bollinnehav. Hammarby får efter hörna ett mål bortdömt i 14 minuten, detta efter tydlig knuff i målgården på Nellie Persson från en Hammarbyspelare. Katrina Gorry o Nellie Persson är stabila på Vittsjös mittfält. Hammarbys spelare går hårt åt Clara Markstedt. Linda Sällström springer sig nästan fri i 29 minuten, bollen går till hörna. Efter drygt 30 minuter spelade får Clara Markstedt en ful spark rakt i ansiktet från Hammarbys Ellen Gibson, en spark som märkligt nog bara renderade i ett gult kort. Jätteslarv i Vittsjös försvar gör att Emilia Larsson kommer helt fri i den 38 minuten och kan kvittera till 1-1. Efter kvitteringen ökar Hammarby sitt bollinnehav och även sitt tryck mot Vittsjö. Halvleken slutar 1-1.

Andra halvlek fortsätter mer som en jämn match. Markstedt och Sällström är som vanligt ”vindsnabba” vid Vittsjös omställningar och ställer till med stora problem för Hammarby. Matchen böljar anfallsmässigt efter knappt timmen spelad fram och tillbaka. Linda Sällström görs ner precis utanför Hammarbys straffområde, Katrina Gorry skjuter frisparken utanför. I den 65 minuten gör Vittsjö byte, Linda Sällström går ut och Moa Karlsson kommer in. Även Hammarby gör byte där Madelen Janogy kommer in. Med kvarten kvar fortsätter matchen bölja fram och tillbaka med ”långa lag" från båda håll. I den 78 minuten tar Hammarby ledningen med 2-1 efter en situation där Vittsjö först ”halvräddat” en situation men inte fått kontroll över bollen vilket medför att Madelen Janogy enkelt kan rulla bollen i öppet mål.

Clare Polkinghorn kvitterar till 2-2

Vittsjö ger sig dock inte och kvitteringen kommer också rättvist i den 82 minuten efter en fint slagen hörna av Jutta Rantala där Clare Polkinghorn på nick via en Hammarbyspelare (Nyström) kan kvittera till 2-2.
I slutminuterna är det Vittsjö som har har stor press mot ett vad verkar ganska tröttkört Hammarby. Nellie Persson har i slutminuterna ett skott strax utanför.
Efter två minuters tilläggstid blåser domare Sandra Almqvist av matchen som slutar 2-2.

En match där Hammarby med stöd från sin 1016 personer stora publik sett över hela matchtiden hade visst övertag.

För Vittsjös del kan noteras att detta är det fjärde oavgjorda matchresultatet så här långt.

Redan på onsdag är det dags för nästa match. Då möter Vittsjö på bortaplan Kalmar.
Nästa hemmamatch är mot Piteå den 15 maj klockan 13.