Vittsjö tog tre poäng mot Kalmar men gjorde ”bara” 1 mål

KALMAR. På onsdagskvällen spelades den 8:e omgången av 26 i årets damallsvenska. För Vittsjö är detta en bortamatch på Guldfågeln Arena i Kalmar mot just hemmalaget IFK Kalmar. Det blev en match där Vittsjö under 90 minuter spelmässigt klart kom att dominera. Samtidigt kan man tycka att laget borde gjort fler mål.

Clara Markstedt matchhjälte räddar tre poäng till laget

Vittsjö öppnar matchen offensivt och dominerar redan från start. Redan i femte minuten har Vittsjö boll i stolpen. Fyra minuter senare är Clara Markstedt nära att via en lobb ge Vittsjö ledningen. Kalmar är farliga inte minst i kontringarna med snabba Hallbera Gudny Gisladottir som höger wingback och Amanda Person på vänstersidan. I 15:e minuten, återigen via en lobb, återigen Clara Markstedt denna gången sätter hon kyligt ledningsmålet för Vittsjö. Vittsjö spelar nu lugnt och metodiskt, väntar ibland och exploderar då detta krävs. Kalmar försvarar sig dock bra. Kalmar mycket nära kvittering efter dryga halvtimmes spelad. Vittsjö har tappat lite av sitt spelövertag och i sitt tidigare höga tempo. Från läktaren hörs glädjande Vittsjös tillresta hejarklack mana på sitt lag. Imponerande att se Katrina Gorry med sin säkerhet och rutin med bollen. Kalmar går hårt åt Nellie Persson vid flera tillfällen. Varning hänger säkert i luften. Efter en minuts tillägg går lagen till via med 1-0 för Vittsjö på tavlan.

Andra halvlek fortätter som första med spelövertag för Vittsjö. Clara Markstedt är nära sitt andra mål efter fem minuter spelade. Återigen går man hårt åt Nellie Persson, denna gång resulterar det i varning för en Kalmarspelare. Vittsjös försvar med bland annat Clare Polkinghorne och Sandra Adolfsson är stabilt. Vittsjö gör byte efter timmen spelad, Linda Sällström går ut, Moa Karlsson kommer in. Nu har Vittsjö ordentligt tryck mot Kalmar som ser lite trötta ut. Fanny Nilsson i Kalmar skjuter ett tungt skott där Sabrina D Angelo står rätt placerad och ganska enkelt räddar. Kalmar fortsätter att försöka utmana men Vittsjös försvar verkar stabilt. Nu behöver Vittsjö ytterligare ett mål för att säkra matchen. Efter 73 spelade gör Vittsjö sitt andra byte, Sarah Stratigakis går ut och Kayla Adamek kommer in. Markstedt nära kontringsmål efter 79 minuter spelade, passningen är dock lite hårt slagen och Clara hinner inte riktigt. Mycket imponerande att se hur Clara Markstedt jobbar, hur orkar hon under 90 minuter i detta enorma tempo! I matchens slutskede radar Vittsjö upp flera chanser men bollen är ”bara nära” och hemmalaget Kalmar har väldigt mycket tur.
Efter några minuters tillägg blåser domare Rasmus Eriksson av matchen som slutar 1-0 till Vittsjö.

Nästa match för Vittsjö-laget är äntligen en hemmamatch. På söndag klockan 13 kommer Piteå till Vittsjö Idrottspark.
Det kommer säkert att bli en hård match där hemmalaget behöver hjälp från en stor publik.