Syskonpar segrade i årets Vittsjön runt

VITTSJÖ. Under fina förhållande genomfördes motionsloppet ”Vittsjön runt” på lördagen. Ett hundratal löpare kom till start.

Efter två års upphåll kunde arrangerande Vittsjö GIK Friidrott återigen genomföra det populära motionsloppet. Segrare i 10km-loppet herrar blev Joakim Edvardsson och i dam segrade systern Lina Bjelke. 
Start för löpning 10 km skedde klockan 11 vid Gåsadammen. Som loppets namn antyder gick den långa banan runt vackra Vittsjön.

Segrarna i årets 10km Joakim Edvardsson och Lina Bjelke

Joakim Edvardsson berättade efter loppet att det varit ett fint lopp utmed en härlig bana. Han segrade med snabba tiden 35,16. Det är flera år sedan jag var med men återkommer säkert igen.

Lina Bjelke vann 10 km dam. Även Lina hade en otrolig tid, 42,52 är mycket bra. Efter loppet berättar Lina att det varit en jättefin bana. Jag upplevde faktiskt att jag hade medvind vid vissa partier.

Andreas Larsson tog med hunden Sky på den långa banan.

Erik Håkansson segrade i 3km med tiden 13,01 var dessutom först av alla att spräcka mållinjen.

Uppvärmning för de minsta före start

Racet i full gång

En stund före klockan 12 var det uppvärmning för de som skulle delta i ”Blåbärs-racet”. Här fanns några barn där nummerlappen var nästan lika stor som löparen själv. Det blev full fart redan från start för de minsta, som hade en bana på 750 meter att avverka. Samtliga stod som segrare och alla erhöll priser.

Sara Jönsson och Maria Anglefalk, två av arrangörerna var mycket nöjda med dagens uppslutning. Vi har säkert upp mot 100 startande idag berättar Sara. Vi har haft väldigt många efter-anmälningar, så exakt siffra har jag inte just nu, fortätter Sara. Det finns lite ”kollisioner” med andra aktiviteter idag, dessutom genomförs Göteborgsvarvet nästa helg, -nog några som sparar sig inför detta, tillägger Maria.

Det fanns inte mindre än sex olika möjligheter att deltaga i dagens Vittsjön runt. Förutom de mer tävlingsinriktade loppen på 10km, 5,8km eller 3 km fanns även grenen ”Gå, lunka eller löp” i varierande längd. I den sistnämnda fanns ganska många i olika ålder som passade på att deltaga.

Vid målplatsen vid Sjöstugan fanns en del publik, flera var närstående till löparna. För en del blev det självklart även en fika, kanske en våffla i det fina vädret och med den underbara utsikten.

Hela resultatlistan finns här (klicka).

 

Top