Det blev ”bara” delad poäng för Vittsjö trots spelmässigt övertag

Skriv ut

ESKILSTUNA. Under söndagen möttes Eskilstuna och Vittsjö på ett soligt och ganska varmt Tunavallen. Trots spelmässigt övertag för Vittsjö lyckades man inte få hål på Eskilstunas försvar. Det blev dock den nionde matchen för Vittsjö utan förlust.

Vittsjö inleder matchen med att ta ett visst grepp. Båda lagen kämpar om den åtråvärda tredjeplatsen i serien som ger spel i Champions League.

Katrina Gorry nära ge Vittsjö ledningen flera gånger

I 20 minuten får Clara Markstedt jättechans där Katy Fraine styr bollen till hörna. Vittsjö spelar just nu bra och är laget som skapar mer. Halvleken slutar med tanke på Vittsjös flera chanser lite orättvist mållös.

Andra halvlek inleds mer jämnt och matchen står nu och väger. Efter timmen spelad återtar Vittsjö sin dominans i spelet, Eskilstuna försvar är dock stabilt, inte minst Katy Fraine i hemmalagets mål räddar sitt lag flera gånger. Vittsjö pressar ordentligt just nu men får inte till de riktigt heta chanserna. Katrina Gorry har fint läge efter 71 minuter men får tyvärr inte rätt träff på bollen. De gula korten haglar över Eskilstuna som får en spelare utvisad. I 89 minuten har Katrina Gorry chansen att ge Vittsjö ledningen men bollen glider strax utanför. Minuten senare är Gorry återigen väldigt nära att göra mål. Matchen slutar mållös.

Redan på onsdag är det dags för Vittsjölagets nästa match. Dessutom i form av ett derby mot gästande Kristianstad. Klockan 19 hoppas klubben på en riktigt stor publik på Vittsjö Idrottspark.