Pingstafton är pingstvännernas dag

Skriv ut

BÅSTAD. Sedan flera år tillbaka träffas ett 20 tal glada vänner för att tillsammans fira pingstafton. Vi kallar oss pingstvänner just för att det är pingst.

Två eller fler personer i gruppen får uppdraget att göra dagen minnesvärd. Just i år 2022 hade Gull-Britt Jonasson och Viveka Johansson turen att få bestämma programmet.

Dagen startade vi med att samlas vid Skummeslövsbadet. Här skulle vi avnjuta medhavd frukost. Vi körde sista biten innan vi kom fram till badet genom ett vackert naturreservat och med lagom varmt, ingen blåst och sol kändes det svensk sommar. Gull-Britt hälsade oss välkomna och vi bänkade oss i den fina anläggningen.

Efter vår frukost intog ordförande för Skummeslövsbadet Åke Hantoft den sk scenen och gav oss information om badet och om senaste tillskottet barnbassängen. En del kom ihåg när det var simskola i havet men numera finns ju poolen. Med naturen och havet var en promenad ett måste innan färden till Båstads Camping.

Turist tåget Morris hämtade oss för färd till campingen.

Ägarna Nille och Micke välkomnade oss och visade oss en film om campingen och berättade om utvecklingen som hänt under de 10 år som de varit ägare.

Rundvandring med guide för information om campingens många olika avdelningar Glamping, stugor, villavagnar, husbil, husvagn och icke minst tält som enligt Micke är populärt. I anslutning till campingen finns Trollskogen där hela slingan var kantad med söta figurer. Det blev en promenad.

Vad är en utflykt utan en riktig måltid? Campingens restaurang var vårt nästa mål och där fanns uppdukat precis de rätter vi i förväg beställt.

Ett perfekt avslut på en perfekt dag.