Årets veteranutställning i Bjärnum blev rekordstor

Skriv ut

BJÄRNUM. Det blev som förväntat, en utställning i Bjärnum Nationaldagen och den tolfte i ordningen. Det märktes att det varit ett långt uppehåll för dessa entusiaster på såväl fyra som två hjul, med fordon med några år på nacken och mer eller mindre i skick som nya fordon.

 

Årets utställning i Bjärnum blev störst genom tiderna. 200 ställde ut.

Vädret var helt idealiskt för denna form av aktivitet och vi såg gäster som kommit långväga ifrån med sina rariteter. Det var inte förrän framåt eftermiddagen som det kom några droppar regn och de flesta vagnar var ju ny vaxade och tog ingen skada utav det.

Åke Karlsson startade denna aktivitet för tolv år sedan och den har bara vuxit år från år. Numera är det ju Nord Skånes Fordonsveteraner som har huvudansvaret för aktiviteten och deras ordförande Herbert Andersson är ju bosatt där utställningen tilldrager sig.

 Ett vackert exemplar tillverkat i Bjärnum av Urban Tolvinger.

Redan kl. 10.30 så började det fyllas på av fordon och så höll det på hela dagen. Minst 200 utställare hittade sina platser och därtill kom alla som dessa ville beskåda. Det var många fordon som drog blickarna till sig och vår fotograf fångade några stycken som stack ut en hel del och som var härifrån trakten.

Man kom i ny vaxade fordon, men en del var helt utan lack och wax.

Här var det fin lack och mängder av wax på Jan Roséns Jaguar.

Kan undras ifall denna vagn någonsin gick i serieproduktion?

 Leif Svensson kom i sin fina Pontiac men ställde inte ut i år.

 

En del kom långväga ifrån som denna Mercedes 180 i rallyutförande.

Ingvar Lindberg visade upp sitt senaste nyförvärv i form av en rallybil.

En del hade till och med tagit huset med sig som familjen från Vankiva.

Veterankillar från Fagerhult är trogna gäster på utställningen

Kristina Johnsson luftade sin fina Ford Anglia från 1960

Redan nu så ser man fram emot nästa årsutställning och försöket att få in fler än 200 utställare ifall nu detta skulle vara en möjlighet. Tänk vilket fint tillfälle att få träffa så många fina och trevliga bekanta kring ett ämne som Veteranfordon på den traditionella platsen i Bjärnum där Åke en gång i tiden startade upp för denna fina årliga återkomst i offensiva Bjärnum.