Kristianstad var det bättre laget och vann derbyt

VITTSJÖ. Publiken som på Vittsjö Idrottspark under onsdagskvällen räknades till 1407 personer slöt upp helt fantastiskt och försökte verkligen hjälpa sitt hemmalag i den svåra matchen. Då två starka fotbollslag som Vittsjö och Kristianstad möts i derby är det nästan alltid dagsformen och tillfälligheterna som avgör. Så blev det även denna gång. Nu var det gästerna som för kvällen var det bättre laget och helt rättvist vann matchen med 2-0.

Publiken bjöds på en tuff och mycket underhållande derbymatch

Redan från start skapade Kristianstad ett grepp om spelet. Laget bröt ideligen Vittsjös försök till offensivt spel högt upp på plan.

Gästerna radade genom detta tidigt upp flera hörnor samtidigt som Vittsjö spelade bra defensivt. Inte helt oväntat tog Kristianstad efter dryga halvtimmen spelad ledningen genom Evelyne Viens, ett mål där Sabrina D Angelo i Vittsjömålet inte gavs någon chans.

Efter gästernas mål fanns tydlig vilja från Vittsjö att försöka vända matchen och Linda Sällström och Sarah Stratigatis skapade flera farliga situationer som mycket väl kunde gett resultat. Första halvlek slutar dock 1-0 till Kristianstad.

Andra halvlek fortsätter med samma spelmässiga övertag för gästerna. För hemmalaget är det återigen Linda Sällström samt Katrina Gorry och Clare Polkinghorne som skapar avslut mot Melina Loeck i Kristianstads mål.

Linda Sällström jobbade hårt

Sarah Stratigatis kämpade enormt

Katrina Gorry utsågs till Vittsjös bäste spelare

Efter timmen spelad har Kristianstad matchen under kontroll. Genom sitt höga offensiva spel skapar man stora problem för Vittsjö i sitt anfallsspel. Trots en mycket engagerad och 1407 personer stor publik vill det sig inte för hemmalaget. När sedan återigen Evelyne Viens i den 68 minuten utökar Kristianstads ledning till 2-0 är matchen i praktiken slut. Gästerna radar därefter upp flera hörnor som enbart tack vare Vittsjös starka försvar inte ger fler mål. Efter 90 minuter blåser Sara Persson av matchen som Kristianstad vinner med 2-0.

Efter matchen berättar en aningen besviken Thomas Mårtensson att ”-Dom var lite bättre på det mesta idag. Vi är inte tillräckligt giftiga. Vi har en period då vi är bra men.. Våra omställningar tar de främst genom Gabrielle Carle bort, vi får inte till de där riktigt farliga målchanserna”, -avslutar Thomas Mårtensson.

Så har 13 av de 26 omgångarna spelats och Vittsjö ligger på en hedersam femteplats. Två matcher återstår innan uppehållet under juli, -en mot Häcken och en mot Örebro.

Redan nu på söndag gästar Vittsjölaget Bravida Arena för match mot Göteborgslaget Häcken. Vittsjö GIK försöker ordna buss för supporters, se vidare på klubbens hemsida.