Kristna samrådsgruppen har genomfört tältmöte i Vittsjö

Skriv ut

VITTSJÖ. Kristna samrådsgruppen i Vittsjö, som består av alla kristna föreningar samt kyrkan i Vittsjö, har arrangerat tältmöte på Marknadsplatsen denna vecka.

Under onsdagskvällen hade vi besök av Jonas Helgesson från Malmö. Han är född med en cp-skada och har svårt att styra sin kropp, men ändå är han ståuppkomiker, författare och föreläsare. Han är gift och har två barn. Jonas har en tro på Gud, vilket har hjälpt honom mycket under en jobbig uppväxt. 
Tältet var fullsatt och många besökare kom från andra håll. Jonas pratade om sin cp-skada, mycket som han inte kan och hur han blev mobbad i skolan. 
Han pratade om sitt liv på ett humoristiskt sätt och gav oss många skratt. Vi fick också många viktiga tankar med oss: Man kan vara lycklig fast andra kan bättre, Fokusera på det du kan och inte på det du inte kan Gud gör inga måndagsexemplar. Vi är alla original- inga kopior.

På fredag o lördagen gästades vi av pastorsparet Gunilla o Håkan Gniste från Uddevalla. Deras hus brann ner 2008 och Håkan hann inte ut i tid utan fick en brännskada på 85-89 %. Hela hans kropp är märkt av skadan. 

Han var nära döden men på ett mirakulöst sätt överlevde han. Då var han den förste i Sverige som överlevde en så stor brännskada. De berättade att det var tusentals människor som bad för honom både i Sverige men också i flera länder, eftersom de varit runt om i världen o sjungit o talat.

På söndagen var det strålande solsken när Sven Röstin ledde oss i mässa. Vi tog ner en bit av ena väggen så solen kom in i tältet. Det var en fin avslutning på en fantastisk vecka. Det är så gott att vara tillsamman och vi känner en sådan djup o varm gemenskap med alla.

Ett lovsångsteam som sjöng med oss varje kväll

Tältet var fint smyckat med blommor och annat.

På söndagen revs tältet och det var många som hjälpte till. På samma sätt som när det restes i måndags, var det också många villiga.