Musik i sommarkväll i Skinnaretorp

Skriv ut

VITTSJÖ. När vi, maken och jag, kommer fram till Ingegerd och Rolf Nilsson i Skinnaretorp är det fullt med parkerade bilar intill deras uppfart till huset.

Ingegerd och Rolf på farstutrappan

På grund av det osäkra väderläget hade det dukats upp inne i logen. På alla borden stod det vackra sommarblommor som plockats i närheten.

Ett 40 tal hade kommit för att lyssna på musik i sommarkväll där Sånggruppen framträdde. Även kantorn Mats Lunnergård fanns på plats. Predikant för dagen var Christer Frostensson som hälsade oss alla välkomna till denna musikkväll samt att han berättade varför det var han och inte kyrkoherden Stefan Dahlström som var här, anledningen är mycket enkel, familjen Dahlström har fått tillökning och dottern Ester har blivit storasyster.

Vi inledde kvällen med att vi alla tillsammans sjöng psalmen Den blomstertid nu kommer. Därefter var det Sånggruppens tur att ta ton
⁃ Nu kan hela vår värld sjunga med
⁃ I natt jag drömde
⁃ Flyg min lilla fågel
⁃ Räck mig din hand och denna första session avslutades med
- Nu kommer kväll.

Därefter höll Christer Frostensson en kort andakt om pingsten. Det är inte bara examenstid i skolorna runt om i Sverige, det är dessutom examen i kyrkskolan under pingsthelgen. Kyrkskolan börjar i december i väntan på det under som ska ske, följt av Trettonhelgen då det gavs gåvor, sedan fasteveckan, påsk, Kristi Himmelsfärdsdag och till sist pingsten. Nästa helg, Heliga trefaldighetsdag börjar nästa fas inom kyrkskolan och vill man veta mer så är alla välkomna till Verums kyrka kl 11, högmässa med dop samt stipendieutdelning. Avslutade med en bön om pingsttiden och efter att vi tillsammans sjungit bordsbönen var det dags för fika.

Hembakat stod på programmet och det smakade mycket gott. Mycket prat och skratt runt om vid borden och allt var mycket gemytligt. Vi fick även möjlighet att köpa lotter, två olika ringar och det fanns sex vinster på varje ring. Bland annat kaffe, ostbricka, diskhandduk i linne, blomsteramplar.

vinstbordet

Dom som ville kunde även lägga en frivillig slant för fikat. Allt överskott går oavkortat till flyktingarna från Ukraina som nu bor på Vittsjö skog.
Så var det åter dags för Sånggruppen att ta sig ton och denna gången blev det
- Vårens första blomma
⁃ En sommarpsalm
⁃ Hör mina ord

Mats Lunnergård tackade å kyrkans vägnar med att överlämna vars en ros till Sånggruppens medlemmar. Ingegerd och Rolf fick en vacker blomstergrupp som tack för alla de år som de varit värdpar för musik i sommarkväll i Skinnaretorp.

Kvällen avslutades med psalmen 190 – Bred dina vida vingar.