Effektivt spelande Vittsjö vann borta mot Häcken

GÖTEBORG. På ett regnigt Hisingen i Göteborg, med åska hängande i luften, spelar under söndagen Vittsjö mot Häcken. Vittsjö tar en mycket meriterande seger med 3-2 och hakar på i toppstriden.

Redan från matchstart skapar Häcken ordentligt tryck mot Vittsjö.

Jutta Rantala gör en lysande match med Vittsjö

Det är mycket spel på Vittsjös planhalva och lagets försvar sätts på prov. Vittsjö får i 14 minuten efter kontring en jättechans då Kayla Adamek är mycket nära att bli målskytt. Häckens press mot Vittsjö fortsätter att vara stor och hemmalaget har efter drygt 20 minuter skapat sex hörnor. Sabrina D Angelo i Vittsjömålet gör flera fina räddningar. I 27 minuten ger Sandra Adolfsson efter fin hörna från Jutta Rantala, lite oväntat sett till spelbild, Vittsjö ledningen. Efter dryga halvtimmen spelad kvitterar Häcken genom Mille Geji Jensen. Hemmalagets höga presspel fortsätter och inte minst D Angelo sätts på prov. Halvleken slutar 1-1.

Häckens spelövertag inleder även andra halvleken. Häcken har boll i ribban redan efter två minuter. Vittsjö har problem att skapa offensivt spel, Häcken bryter högt upp på plan. Linda Sällström har i 56 minuten jättechans att åter ge Vittsjö ledningen men Jennifer Falk i Häckenmålet räddar. Jutta Rantala ger i den 59 minuten Vittsjö åter ledningen genom ett helt otagbart kanonskott i Falks övre högra kryss. Clara Markstedt mycket nära att göra mål i 67 minuten efter tilltrasslad situation framför Häckenmålet. Clara Markstedt utökar Vittsjöledningen till 3-1 genom säkert nickmål efter vackert spel med Linda Sällström. Häcken reducerar till 2-3 efter 75 spelade minuter, detta genom i den Marika Bergman Lundin. Häckens höga presspel fortsätter och sätter Vittsjös försvar på ordentligt prov. Efter fyra minuters tillägg blåses matchen av och Vittsjö tar en mycket meriterande seger på bortaplan.

Nästa söndag, den 19 juni, spelar Vittsjö sin sista match före speluppehållet. Matchen mot Örebro spelas på Vittsjö Idrottspark med start kl 15.