Skriv ut

VITTSJÖ. På min lilla promenad med sällskap så skulle vi gå upp till kvarnen vid ån och gå tillbaka igen. Lagom sträcka för de som har svårt för att gå men vid vattnet som forsar fram kan man bara stå stilla och njuta av allt det vackra runt omkring oss. På vägen dit så mötte vi en lösspringande hund ett bra stycke före sin husse, händer alltför ofta tyvärr.

Jag får gå tillbaks ett steg :nämligen till ICA affärens informationstavla inne i butiken. Där har samtliga föreningar möjlighet att ge ny information till Vittsjöbor som handlar där. Ett verkligt bra alternativ för att delge nått nytt som skall hända i byn. Jag och många av oss vet att inga hundar får springa lösa största delen av året. Hoppas att även hundägare också vet det men allt som oftast på promenaderna som jag går möter jag ofta lösspringande hundar. Men jag ser inte till någon annan individ förrän långt efter och då oftast ett ursäktande från husse/matte att hunden är så snäll, så snäll och inget att vara rädd för.

Jag förstår att djuren måste få lov att springa, leka. Det var då jag kom att tänka på vi i Vittsjö har ju sedan några år tillbaka en rastgård där man får/ kan släppa sina husdjur fria. I mitt tycke en bra och väl inhägnad plats där både djur och deras matte/ husse kan vara tillsamman under uppsikt. Platsen måste ju användas och en sak till med jämna mellanrum så har Vittsjö hundförening medlemsmöte och där samtliga medlemmar är välkomna till. För som det stod på pappret på info-tavlan kom o ge input är avgörande för fortsatt tillgänglighet till hundparken. Vore ju trevlig om flera använde denna hund-rastgård nu när vi har en sådan i Vittsjö.